Wednesday, April 29, 2015

Ισχυρή ζήτηση για τα νέα Κυπριακά ομόλογα € 1Β Bond..

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης.....

Κύπρος την Τρίτη ξεκίνησε η δεύτερη διεθνή αγορά ομολόγων  σε λιγότερο από ένα χρόνο, μετά την ανοικοδόμηση της οικονομίας της  ύστερα  από ένα σχέδιο διάσωσης του τραπεζικού της συστήματος πριν από δύο χρόνια και εκμεταλλευόμενοι την κατάρρευση της ηπείρου στο κόστος δανεισμού.



Το ομόλογο, το οποίο λήγει το 2022, προσέλκυσε € 1.9 δισεκατομμύρια σε ζήτηση, σχεδόν το διπλάσιο του € 1.000.000.000 μεγέθους της προσφοράς.


"Στην Ευρώπη, μπορούν να πωλούν οποιοδήποτε κρατικά ομόλογα τη στιγμή εφ 'όσον δεν είναι Έλληνες," δήλωσε ο Paul McNamara, ένας αναδυόμενων  διαχειριστής χαρτοφυλακίου για την  GAM, προσθέτοντας ότι η αγορά ομολόγων κάτω από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παρείχε ένα " σίγουρο αποτέλεσμα".
Οι τραπεζίτες που εργάζονται για τη συμφωνία, δήλωσαν ότι η απόδοση του ομολόγου είχε οριστεί στο 4%, πιο κάτω  από ότι οι πρώτες ενδείξεις μιας απόδοση περίπου 4,125%. Αυτό είναι επίσης κάτω από την απόδοση 4,85% που η χώρα κατέβαλε επί πενταετών ομολόγων πριν από ένα χρόνο.


Ακόμα, προσφέρει στους επενδυτές ένα μεγάλο premium σε σχέση με τα χρεόγραφα που εκδίδονται από όλες σχεδόν τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, των οποίων οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν σε πολλές περιπτώσεις κάτω από το 0%, εξαιτίας των € 1000000000000 πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, με στόχο την τόνωση της οικονομίας. Ιταλία πρόσφερε μια απόδοση μόλις 0,89% για επταετούς ομολόγου νωρίτερα αυτό το μήνα.

Τα κρατικά ομόλογα που εκδίδει η Κύπρος έχει μέχρι τώρα δεν ήταν επιλέξιμες για την αγορά από την ΕΚΤ στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης σχεδίου, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα, μετά από μια σειρά μεταρρυθμίσεων από τη χώρα.

Κύπρος έχει βαθμολογηθεί B3 από την Moody του MCO +0.19% , Β + από την Standard & Poors και Β- από τον οίκο Fitch, όλα μέσα σε σκουπίδια έδαφος. BarclaysBARC.LN -1.86% , η HSBC HSBA.LN +0.68% , η Morgan Stanley MS + 0,43% καιSociété Générale GLE.FR -0.80% εκτελείτε συμφωνία της Τρίτης.

Με EMESE BARTHA
και JOSIE COX

πηγή http://blogs.wsj.com/