Wednesday, April 22, 2015

Μάρδας: Το ταμειακό κενό είναι 1 δισ ευρώ για τον Απρίλιο



Μάρδας: Το ταμειακό κενό είναι 1 δισ ευρώ - Εχουμε πρόβλημα ρευστού στις 24 και στις 27 Απριλίου

Ταμειακό κενό ενός δις ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους έως το τέλος του μήνα, αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Πρόσθεσε μάλιστα πως αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα στις 24 και στις 27 του μήνα για να καλύψουμε συγκεκριμένες υποχρεώσεις.


Αναφερόμενος στην επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου και των ΟΤΑ, ο κ. Μάρδας τόνισε πως χρειαζόμαστε τα χρήματα για να δημιουργηθεί ένα μαξιλάρι, αφού δεν φαίνεται, όπως είπε, ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία στις 24 του μήνα. Σημείωσε πως πρόκειται για βραχυπρόθεσμο δανεισμό του κράτους με ευνοϊκό επιτόκιο για τους φορείς.

Οι θεσμοί ζήτησαν τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων, ανέφερε στο Ρόιτερ ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, είναι κάτι που συμβαίνει και σε μια σειρά άλλων χωρών και ικανοποιεί αίτημα που έχει κατατεθεί εδώ και εβδομάδες προς την ελληνική κυβέρνηση.
Πάντως ο κ. Μάρδας τόνισε στον Αθήνα 984 «Δεν μας το ζήτησε η Τρόικα, το κάναμε μόνοι μας».
Νωρίτερα μιλώντας στο MEGA προειδοποίησε πως αν οι δήμοι δεν δώσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα παραβαίνουν το νόμο και θα υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες για αυτό.

πηγή http://www.dikaiologitika.gr/