Tuesday, April 21, 2015

Διαγράμματα δείχνουν την τρέχουσα έκδοση της ελληνικής κρίσης χρέους και δεν μοίαζουν σε τίποτα με το 2012, .....μέχρι σήμερα !!



Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Δημοσιεύθηκε: 21 Απριλίου 2015 24:56 ET


Από  SARA SJOLIN

Μπορεί να αισθάνονται, ήχο και εμφάνιση πως η Ευρώπη ασχολείται με μια  πραγματικό ελληνική κρίση, αλλά μέχρι στιγμής, η αναταραχή γύρω τελευταίες φλερτ Ελλάδα με προεπιλογή και μια πιθανή έξοδο του ευρώ είναι μια σκιά του χάους που επικρατούσε το 2012.
Ναι, οι χρηματοπιστωτικές αγορές αρχίζουν να τιμολογήσει στον αυξημένο κίνδυνο μιας ελληνικής χρεοκοπίας, και, ναι, οι αποδόσεις των ομολόγων στη νότια Ευρώπη έχουν ανέβαινε εν μέσω φόβων μετάδοσης μέτρια, αλλά πριν από το χτύπημα το κουμπί πανικού, αξίζει να αξιολογεί αυτά τα διαγράμματα.


Ας δούμε πρώτα Ελλάδα. Οι αποδόσεις των 10-ετών ομολόγων είναι σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες από την αρχή του έτους και ξεπέρασε το 13% για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2012. Ωστόσο, πίσω Μαρ 2012-δεξιά γύρω, όταν η ελληνική κυβέρνηση αθετήσει και εκτελείται το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος αναδιάρθρωσης στην ιστορία, το σημείο αναφοράς μέσα απόδοση εκτινάχθηκε σε ένα επιβλητικό 37,5%.

Το 2012, η νευρικότητα γύρω από τα οικονομικά δεινά της χώρας εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά σε άλλες ευάλωτες ευρωπαϊκές οικονομίες. Η πορτογαλική απόδοση του 10ετούς TMBMKPT-10Y, + 4,43% εκτινάχθηκε πάνω από 16%, τα ισπανικά το κόστος δανεισμού TMBMKES-10Y, + 0,57% πέρασε μια δυσάρεστη μεγάλο χρονικό διάστημα κοντά στο 7% και το κόστος δανεισμού ιταλική TMBMKIT-10Y, -1,12% είχαν κολλήσει γύρω στο 5%.
Τότε, οι έμποροι ήταν ανησυχούν για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις αν η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη, με δεδομένη την υπόλοιπη έκθεση της Ευρώπης σε ελληνικά ομόλογα, καταθέσεις και περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών. Από τότε, η έκθεση έχει σταθερά ξετυλίγεται, περιορίζοντας την άμεση σχέση μεταξύ του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.


Το 2012, οι φόβοι μετάδοσης είχαν ηρεμήσει μετά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έθεσε σε εφαρμογή την Νικητής πρόγραμμα νομισματικές συναλλαγές. Αν και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, η καστάνια αγοράς ομολόγων είδε αποδόσεις περιφερειακών ομολόγων πέφτουν πίσω γρήγορα από δυνητικά μη βιώσιμα επίπεδα.
Και τώρα, η ΕΚΤ αγοράζει κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης σε μηνιαία βάση, ως μέρος του προγράμματος quantiatitive χαλάρωσης. Αυτό δείχνει στις αποδόσεις των ομολόγων. Μέχρι στιγμής, η τρέχουσα επανάληψη της κρίσης έχει δει το κόστος δανεισμού στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία παρεισφρήσουν αρκετά υψηλότερη, αλλά παραμένουν κοντά στα χαμηλά όλων των εποχών.


                                       
Ωστόσο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι ακόμη και τα 20-30 βάση σημεία αύξηση των αποδόσεων των περιφερειακών ομολόγων αυτό το μήνα είναι το πρώτο σημάδι ότι οι επενδυτές αρχίζουν να αγχώνονται. Marc Chandler, επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος στην Brown Brothers Harriman, γράφει ο Μαρκ στην Αγορά blog που αποδίδει στην Ισπανία (φούξια), η Πορτογαλία (με κίτρινο χρώμα) και την Ιταλία (με πράσινο χρώμα) έχουν αυξηθεί περισσότερο από ό, τι στην Ελλάδα (σε λευκό) σε Απριλίου, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα

                                           

πηγή http://www.marketwatch.com