Sunday, April 12, 2015

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα (ADR) (ΕΤΕ): Ελληνικές Τράπεζες τελευταία αναπνοή τους.....



Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...




By: LARRY DARRELL

Published: Apr 12, 2015 at 8:34 am EST

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα (ADR) ( NYSE: ΕΤΕ ) μετοχών, η οποία έκλεισε 0,79% και σταθεροποιήθηκε στα 1,28 δολάρια Παρασκευή, φαίνεται να ασθμαίνει, μαζί με τους υπόλοιπους του κλάδου του, καθώς η Ελλάδα διατρέχει τον κίνδυνο να πάει χωρίς τη χρήση μετρητών μέχρι το τέλος αυτού του μήνα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει την επέκταση μια σανίδα σωτηρίας στην ταραγμένη ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα μέσω του προγράμματος επείγουσας παροχής ρευστότητας του.Παρά τις χώρες της Ευρωζώνης πατώντας Ελλάδα να μεταρρυθμίσει πεθαίνουν χρηματοπιστωτικού της τομέα, αδιάκοπη συνομιλίες με την Ελλάδα έχουν αφήσει ΕΚΤ με καμία άλλη επιλογή από το να χρηματοδοτήσει πεθαίνουν τράπεζες στην Ελλάδα.

Το προβληματικό χρηματοπιστωτικό τομέα χτυπήσει ένα άλλο χαμηλό αυτή την εβδομάδα, με την υποβάθμιση Fitch Ratings μια σειρά από τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης Ελλάδα μεγαλύτερη lender- Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα. Μετά την υποβάθμιση των αξιολογήσεων δημόσιου χρέους στην Ελλάδα, στις 27 Μαρτίου, ο οργανισμός έχει τώρα υποβάθμισε την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα, η Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank Ergasias και Alpha Bank. Fitch υποβάθμισε τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις Εκδότη Προεπιλογή (IDR) στο "CCC" από την προηγούμενη Β-. Βιωσιμότητα Βαθμολογίες (VR) επίσης μείωσε από B- σε "CCC".





Οι ελληνικές τράπεζες έχουν δει τις καταθέσεις τους ολίσθηση κατά 15% από τον Αύγουστο, καθώς οι πελάτες σπεύδω να βγάλει τα χρήματά τους από το εξασθενημένο οικονομικό τομέα. Κατά το μήνα Φεβρουάριο, οι καταθέσεις περιστέρι από 8.170.000.000 δολάρια, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό από τον Δεκέμβριο έως σχεδόν 26 δισεκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων. Ωστόσο, με βάση τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, ελληνικά κοιτάσματα θα μπορούσαν να έχουν βυθίσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια το Μάρτιο, ανεβάζοντας το σύνολο από τον Δεκέμβριο σε σχεδόν 27 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, η Bank of America αποκάλυψε ότι οι υποχρεώσεις στην Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αυξήθηκαν κατά σχεδόν 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Αύγουστο μέχρι τον Φεβρουάριο. Αυτή η περαιτέρω αποκαλύπτει σε ποιο βαθμό η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών για ενίσχυση της ρευστότητας έκτακτης ανάγκης έχει αυξηθεί.



Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατάργησε μια παραίτηση που είχε ενεργοποιηθεί κυβέρνηση-backed χρέους στην Ελλάδα, σημειώνονται σκουπίδια, για να χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για τη δημιουργία οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτό ήταν σε αντάλλαγμα για την ενθάρρυνση Ελλάδα για την κατασκευή του σχεδίου οικονομικής μεταρρύθμισης που υποσχέθηκε εδώ και καιρό τους πιστωτές της. Κατά συνέπεια, η Ευρωζώνη κόψει σύνδεσμος στην Ελλάδα σε φθηνότερες πηγές χρηματοδότησης και αντί να ωθήσει τη χώρα να δεχθεί το πιο ακριβό, ρευστότητα έκτακτης ανάγκης βοήθειας. Κεντρική τράπεζα στην Ελλάδα διαχειρίζεται το επείγουσας παροχής ρευστότητας, αλλά το συνολικό ποσό που θα κυκλοφορήσει στις τράπεζες περιορίζεται από την οροφή ενός ΕΚΤ.


Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi διασφαλίζεται ότι η κίνηση σίγουρα δεν σηματοδοτούν Ευρωζώνη απογύμνωση Ελλάδα από την υποστήριξη της ζωής του? Αντ 'αυτού, ήταν ο τρόπος της Ευρώπης ενθαρρύνοντας τη χώρα να επιταχύνει την παραγωγή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Πολλοί ειδικοί έχουν επικρίνει την κίνηση της ΕΕ ως μια στρατηγική για να αναγκάσει την τήρηση από την Ελλάδα.

Η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων έχουν αναγκάσει τους αναλυτές να μειώσει Ελλάδα Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν προβλέψεις για το 2015. Ως εκ τούτου, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για τους Έλληνες δανειολήπτες για την κάλυψη των πληρωμών των δανείων τους. Έτσι, η ζήτηση για πιστωτικά έχει σημαντικά μειωθεί λόγω της αύξησης της ποσότητας των μη-εξυπηρετούμενων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών. Πράγματι, το μήνα Ιανουάριο είδε πιστωτικής επέκτασης στην Ελλάδα περικοπή κατά περίπου 3%.

Η αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, ενδέχεται να αναγκάσουν ακόμη και την Ελλάδα να επιβάλει τον έλεγχο του κεφαλαίου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα σωρό από νέα προβλήματα.Για το ένα, η χώρα θα δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να αγγίξουν τα κεφάλαια της ΕΕ.Επιπλέον, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ακόμη να προβλεφθεί ένα αρνητικό αντίκτυπο στο εμπόριο του αν προχωρήσει με ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων.

Οι αναλυτές σε όλο τον κόσμο είναι τώρα μετατόπιση του κέντρου βάρους τους προς τα αποτελέσματα ενός μελλοντικού Grexit. Warren Buffet, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής εταιρίας συμμετοχών, Berkshire Hathaway, δήλωσε: «Αν αποδειχθεί οι Έλληνες αφήνουν ότι δεν μπορεί να είναι ένα κακό πράγμα για το ευρώ. Αν όλοι μαθαίνει ότι οι κανόνες σημαίνουν κάτι και αν έρχονται σε γενική συμφωνία για τη δημοσιονομική πολιτική μεταξύ των μελών, ή κάτι τέτοιο, ότι δεν είναι επιχείρηση, που θα μπορούσε να είναι ένα καλό πράγμα. "

πηγή https://www.google.com/finance?q=NYSE:NBG