Tuesday, April 21, 2015

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μελετά μέτρα για τη συγκράτηση στην έκτακτη χρηματοδότηση για τις ελληνικές τράπεζες

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

από τον Jeff Μαύρο  Χρυσολωρά Νίκο και Stefan Riecher
09:41 π.μ. EEST
21 του Απρίλη 2015

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μελετά μέτρα για τη συγκράτηση των έκτακτη χρηματοδότηση για τις ελληνικές τράπεζες, η αντίσταση στην περαιτέρω υποβοήθηση επλήγησαν δανειστές της χώρας αναπτύσσεται μεταξύ των φορέων χάραξης πολιτικής, οι άνθρωποι με γνώση των συνομιλιών, δήλωσε. 

                                

Του προσωπικού της ΕΚΤ έχουν προτείνει την αύξηση των εκπτώσεων που επιβάλλονται για τους τίτλους των τραπεζών μετά την ως εγγύηση για την άντληση πόρων από την Τράπεζα της Ελλάδα, ο λαός είπε, δεν ζητάμε να ονομαστεί ως το θέμα είναι ιδιωτικό. Ενώ η προσαρμογή αυτών των λεγόμενων κουρέματα δεν έχει συζητηθεί επισήμως από το Διοικητικό Συμβούλιο, μπορεί να θεωρηθεί αν οι ηγέτες Ελλάδα αποτυγχάνουν να πείσει γρήγορα οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης μπορούν να μεταρρυθμίσει την οικονομία και ασφαλή διάσωσης κεφάλαιά τους, ένας από τους ανθρώπους, δήλωσε. Ελληνική τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν. 


Ελληνική δανειστές ως επί το πλείστον κλειδωθεί έξω από τακτικές προσφορές μετρητών της ΕΚΤ, ενώ η κυβέρνηση της χώρας, η οποία κατέχει συνομιλίες με τους εταίρους της ζώνης του ευρώ στη Ρίγα αυτή την εβδομάδα, διαμάχες με τους πιστωτές της για την πολυπόθητη ενισχύσεων. Αντ 'αυτού, οι τράπεζες έχουν σήμερα πρόσβαση σε περίπου € 74 δισεκατομμύρια (79.000.000.000 δολάρια) της επείγουσας παροχής ρευστότητας από τη δική τους κεντρική τράπεζα - ένα ποσό που έχει αρχίσει να αυξάνεται και η οποία θα αναθεωρηθούν αυτή την εβδομάδα. 
Δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι η ΕΚΤ χάνει την υπομονή της με την Ελλάδα, δήλωσε ο Frederik Ducrozet, οικονομολόγος της Credit Agricole CIB στο Παρίσι. «Οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν περισσότερα κονδύλια πριν από καιρό, έτσι κατά κάποιο τρόπο μεγαλύτερες περικοπές ή ένα χαμηλότερο όριο ELA είναι ισοδύναμες.» 
Ο δείκτης FTSE / Χ.Α Τράπεζες Δείκτης υποχώρησε 6,8 τοις εκατό στις 1:45 μ.μ. ώρα Αθήνας.Το ευρώ υποχώρησε 0,5 τοις εκατό σε 1,0684 δολάρια. 

Ρίγα Συνάντηση 

Η πρόταση των εμπειρογνωμόνων της ΕΚΤ περιλαμβάνει τρεις διαδρομές για τη μείωση του ποσού των δανειστών μπορεί να έχει πρόσβαση σε μετρητά για ένα ορισμένο ποσό των ασφαλειών, ένας από τους ανθρώπους, δήλωσε. Οι περικοπές που στο πλαίσιο των πράξεων ELA δεν είναι δημόσιες. 
CNBC ανέφερε ότι τα σενάρια προβλέπουν την επιστροφή των περικοπών στο επίπεδο πριν από τα τέλη του περασμένου έτους, όταν η ΕΚΤ χαλάρωσε τις απαιτήσεις ασφάλειας της για την Ελλάδα? να τους ορίζεται σε 75 τοις εκατό? ή να οριστεί σε 90 τοις εκατό. Οι δύο τελευταίες επιλογές μπορούν να εφαρμοστούν αν η Ελλάδα βρίσκεται σε μια «ελεγχόμενη χρεοκοπία» κάτω από ένα τυπικό πρόγραμμα της ΕΚΤ ή μια «άτακτη προεπιλογή," είπε CNBC, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία για αυτούς τους όρους. 

Ένας εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει. 

Οι υπάλληλοι προβολή της Λετονίας συνάντηση της ζώνης του ευρώ υπουργών οικονομικών και των κεντρικών τραπεζών των διοικητών ως δοκιμή της ελληνικής κυβέρνησης προθυμία να κάνουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από αυτό σε αντάλλαγμα για τις τελικές πληρωμές του πακέτου διάσωσης του 2012. Χωρίς νέα κεφάλαια, η κυβέρνηση μπορεί να ξεμείνει από χρήματα μέχρι το Μάιο. 


Εκροές καταθέσεων 

Ως Έλληνες καταθέτες τραβήξει μετρητά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας στο μπλοκ νόμισμα, η κεντρική τράπεζα επιδιώκει να ταιριάζει με την εκροή με ELA. Η Τράπεζα της Ελλάδα διατηρεί μια ζώνη περίπου 3 δις ευρώ επίδομα ELA στο αποθεματικό, για να του δώσει χρόνο για να αντιδράσουν σε ενδεχόμενη bank run, ένας από τους αξιωματούχους. 
Η ΕΚΤ εδρεύει στη Φρανκφούρτη επέμεινε στον αυστηρό έλεγχο των πράξεων, καθώς ανησυχία τράπεζες θα χρησιμοποιήσει τα μετρητά για να χρηματοδοτήσει άμεσα την κυβέρνηση κατά παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Ακόμα κι έτσι, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν έχει ακόμη πειστεί για την ανάγκη να αποσπάσουν περαιτέρω τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις 15 Απριλίου, ανέφερε το θέμα ήταν "αναφέρθηκε, δεν συζητήθηκε» από τους διοικητές κατά τη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής τους. "Θα επανέλθουμε σε αυτό το θέμα σε εύθετο χρόνο», είπε. 

Μετρητά Shift 

Τρέξιμο έξω από τις επιλογές για να κρατήσει τη χώρα του στη ζωή, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε τοπικές κυβερνήσεις τη Δευτέρα για να μετακινήσετε το τι μπορεί να είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε κονδύλια για την τοπική κεντρική τράπεζα. Εάν επαρκής, η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μετρητά για να πληρώσει τους μισθούς και να συναντήσετε έναν Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δάνειο αποπληρωμής οφείλεται στις Μαΐου 12. Η μετατόπιση των μετρητών θα είναι επίσης πιθανόν να αυξήσει την ανάγκη των τραπεζών για την αντικατάσταση τη χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας. 
Για να περιορίσετε ή βέτο ELA χρηματοδότησης, το οποίο είναι εφοδιασμένο με δικό του κίνδυνο της ελληνικής κεντρικής τράπεζας με συναίνεση από τη Φρανκφούρτη, η πλειοψηφία των δύο τρίτων του Διοικητικού Συμβουλίου είναι απαραίτητη. Μια αυξανόμενη μειοψηφία διαφωνεί να συνεχίσει να παρέχει τη συνδρομή επ 'αόριστον, ένας από τους ανθρώπους, δήλωσε. 
"Η κατάσταση στην Ελλάδα σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν ένα όριο μέχρι το καλοκαίρι για ΕΛΑ" ανέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Vitas Vasiliauskas σε συνέντευξή του στην Ουάσιγκτον στις 18 Απριλίου "Ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει ELA? πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο για να δώσει τη ρευστότητα των τραπεζών. " 
Οι παρατηρήσεις αυτές Συμμεριζόμαστε την ανησυχία του για τους κινδύνους που ενυπάρχουν στο ELA χρηματοδότηση εξέφρασε επανειλημμένα από τον Jens Weidmann, ο επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank. Ο Christian Noyer, διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, δήλωσε στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα ότι η βοήθεια έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να διαρκέσει επ 'αόριστον. 

πηγή http://www.bloomberg.com