Monday, April 27, 2015

ΤΑΜΠΛΟ.... ΚΑΙ ΚΑΦΕΔΑΚΙ..

Όπως είχαμε προαναφέρει και στην ανάρτηση ΠαραΤραπεζικά, από την συνεδρίαση της Παρασκευής και ενώ ήταν γνωστή η << αποτυχία>> των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο EUROGROUP το αγοραστικό ενδιαφέρον για τους Τραπεζικούς τίτλους ήταν έκδηλο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού..... παρά τα εκτενή δημοσιεύματα περί προετοιμασίας μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας..

Το πλέον όμως χαρακτηριστικό δημοσίευμα..... που αναρτήθηκε και από την ιστοσελίδα μας.... και θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ως Traders ... ήταν αυτό το οποίο αναρτήθηκε στην διαδικτυακή μας πύλη  WorldMarkets..... και αναφερόταν στο << παιχνίδι>> του κοτόπουλου, όπου στο τέλος κανείς δεν θέλει να έχει τα δαχτυλικά του αποτυπώματα στο φονικό όπλο ....


Υπό αυτό το σκεπτικό και συνθήκες , εν γένει ήταν αναμενόμενη η σημερινή κίνηση , παρά τις σταθεροποιητικές τάσεις  - αρνητικές που παρατηρούνται στα Ευρωπαϊκές χρηματαγορές, δείχνοντας σημάδια αυτονόμησης η Ελληνική αγορά με τις Τραπεζικές μετοχές  αφού  επέστρεψαν προκειμένου να επιβεβαιώσουν τις οριζόμενες βάσεις στήριξης πλέον..... υπό το βάρος και της αποκόμισης κερδών....κατευθύνονται στην συνέχεια προς την αντιμετώπιση των οριζόμενων αντιστάσεων τους...

 ΕΤΕ

Η μετοχή αφού πρόσκαιρα οδηγήθηκε με το άνοιγμα στο κάτω χείλος της περιοχής της κύριας αντίστασης της (βλ. σχετική ανάρτηση ) στο 1,08...επανέκαμψε θετικά και πλέον κινείται στο πάνω χείλος αυτής στο 1,13...μία κίνηση η οποία στο θετικό σενάριο δύναται να την φέρει αντιμέτωπη με το gap  του 1,20...όπου πλέον θα αντιμετωπίσει τον ΕΚΘ25 και την εκεί αντίσταση..


EUROBANK

Η κίνηση της είναι μοτίβο και των υπολοίπων Τραπεζικών τίτλων, όπου μετά από τα σημαντικά κέρδη ήταν επιβεβλημένο ένα retest.. προς την περιοχή της οριζόμενης στήριξης πλέον στα 0,113 ( βλ. σχετική ανάρτηση) πριν επιχειρήσει  ....  στο Θετικό σενάριο ....την διάσπαση της τοπικής κορυφής των 0,118...γεγονός το οποίο δύναται να τις δώσει τιμές πάνω από το 0,12... διασπώντας την αντίσταση ΑΙ....με πιθανό στόχο προς κορεσμό του FAST st το 0,138 και την εκεί αντίσταση ..