Thursday, April 30, 2015

ΤΑΜΠΛΟ.... ΚΑΙ ΚΑΦΕΔΑΚΙ....

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η μετοχή μας όπως αναμενόταν με την δυναμική από τις προσδοκίες στο θέμα των διαπραγματεύσεων, κατάφερε και διέσπασε ανοδικά τις βάσεις των πτωτικών τριγώνων ( βραχυπρόθεσμο  -  μακροπρόθεσμο) , καθώς και τους ΕΚΘ10 και ΕΚΘ25…γεγονός το οποίο και την έφερε αντιμέτωπη ……όπως αναμενόταν (βλ. σχετική ανάρτηση Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ ) στην περιοχή της κύριας αντίστασης της στα 0,35 -0,365…αδυνατώντας όμως την τμήση του πάνω χείλους των Bollingers B, και στην εκεί οριζόμενη αντίσταση μας...Α3...


Η δυναμική όμως αυτή πορεία της, όπως προαναφέραμε βασιζόταν πρωτίστως στις καλλιεργούμενες προσδοκίες ….αλλά και στο γεγονός ότι η μετοχή είχε εισέλθει σε ΥΠΕΡΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ περιοχές , λόγω των γενικότερων οικονομικών θεμάτων…. Αλλά και των εσωτερικών της αναδιαρθρώσεων όπως έχει προαναφερθεί.


Έτσι λοιπόν η κίνηση αυτή την οδήγησε να καταγράψει τιμές εντός της ορισθείσας αντίστασης…. Αναλώνοντας την δυναμική της φέρνοντας τον FAST st…ΣΕ υπεραγορασμένα επίπεδα, γεγονός το οποίο και αποτυπώνεται και από τις τιμές του  δείκτη PVO… ο οποίος με την μείωση του ΟΓΚΟΥ που παρατηρήθηκε συνέπεια της άρνησης των επενδυτών να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο… έτμησε καθοδικά σε θετικές περιοχές και πλέον αναμένουμε την ολοκλήρωση της γεωμετρικής του κλίμακας σε αρνητικές περιοχές όπου και η αύξηση του ΟΓΚΟΥ …υπό την μορφή φθίνουσας κλίμακας θα μας δώσει τα πρώτα σημάδια ΘΕΤΙΚΗΣ αναστροφής..

Το ζητούμενο πλέον είναι καθώς και στο γενικότερο χρηματοοικονομικό κλίμα, παρατηρούνται ρευστοποιήσεις…… να λειτουργήσουν οι στηρίξεις της, οι οποίες όπως φαίνεται και στο σχετικό post….  Την πρώτη Σ1 την συναντάμε στην περιοχή της βάσης του μεσοπρόθεσμου πτωτικού τριγώνου ΤΡ2….. στα 0,31….με μείζονος σημασίας σημείο την περιοχή τμήσης  της διαγωνίου του με την οριζόμενη αντίσταση Α2…. Στα 0,335 -0,34…..


Από το σημείο αυτό αναμένεται πρόσκαιρη θετική αναπήδηση, η οποία αναλόγως τον επικρατουσών γενικότερων συνθηκών …. Δύναται να οδηγήσει την μετοχή εκ νέου στην περιοχή των 0,35 -0,365…. Ως συνέπεια αποφόρτιση των ταλαντωτών του FAST st…. στα πλαίσια του retest… όπου η τυχόν επιτυχής έκβαση της κίνησης να μας δώσει τιμές κοντά στα πρόσφατα υψηλά των 0,375 -0,38…. Προτού εκ νέου οδηγηθεί στην περιοχή της  πρώτης οριζόμενης  στήριξής μας ….. αναμένοντας τις εξελίξεις…