Wednesday, April 15, 2015

H Eλλάδα υπολείπεται των στόχων του προϋπολογισμού του περασμένου έτους, προκαλώντας νέες ανησυχίες για την ικανότητα της ανεπάρκεια ταμειακών διαθεσίμων …



Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης..

από τον Νίκο Χρυσολωρά
Marcus Μπενσασσών

11.33 π.μ. EEST
15 Απριλίου 2015

Ελλάδα υπολείπεται των στόχων του προϋπολογισμού του περασμένου έτους, προκαλώντας νέες ανησυχίες για την ικανότητα της ανεπάρκεια ταμειακών διαθεσίμων του έθνους για να πληρώσει τους λογαριασμούς ως κυβερνητικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τους πιστωτές στην Αθήνα την Τετάρτη.

Το πιο χρεωμένες κατάσταση στη ζώνη του ευρώ παρουσίασε πλεόνασμα του προϋπολογισμού πριν από τις πληρωμές τόκων από 0,4 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, το περασμένο έτος, η στατιστική υπηρεσία της είπε. Αυτό σε σύγκριση με το στόχο του 1,5 τοις εκατό που ορίζεται ως όρους του πακέτου διάσωσης. Τα στοιχεία έρχονται μια ημέρα μετά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ειπώθηκε για να έχουν αυξήσει το ανώτατο όριο της επείγουσας παροχής ρευστότητας προς την Ελλάδα, αφήνοντας τους δανειστές του έθνους με ένα ρυθμιστικό από περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ (4.200 εκατομμύρια δολάρια).


Τα στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν »ότι η Ελλάδα χρειάζεται εξωτερική χρηματοδότηση όχι μόνο για την κάλυψη των εξαγορών, αλλά και για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες χρηματοδότησής της," δήλωσε ο James Nixon, επικεφαλής οικονομολόγος της Oxford Economics στο Λονδίνο. "Υπάρχει πολύ λίγη όρεξη στην Ευρώπη να επεκτείνει σημαντικά ποσά στην Ελλάδα, και έτσι αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά θα υπάρξει ζήτηση για νέες λιτότητας και την περαιτέρω σύσφιγξη της δημοσιονομικής πολιτικής."


Οι ελληνικές τράπεζες που δεν έχουν πρόσβαση σε τακτικές πράξεις αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ λόγω της αντίστασης της κυβέρνησης κατά των μέτρων λιτότητας για τους όρους που συνδέονται με τα δάνεια έκτακτης ανάγκης. Αβεβαιότητα σχετικά με την Ελλάδα στο μέλλον »s στη ζώνη του ευρώ έχει επίσης προκάλεσε απότομη εκροή καταθέσεων, αφήνοντας τους δανειστές εξαρτώνται από ενέσεις μετρητών έκτακτης ανάγκης που υπόκεινται σε εβδομαδιαία σχόλια από την ΕΚΤ.

Τραπεζικά Αποθέματα

Οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετούς σημειώσεις αυξήθηκε σε όσο το 12,25 τοις εκατό σήμερα, το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα δύο ετών. Μετοχές των ελληνικών τραπεζών υποχώρησε όσο το 9,7 τοις εκατό στην Αθήνα, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό τους σε τουλάχιστον 20 χρόνια.

Έχοντας χάσει την πρόσβαση στην αγορά, το ελληνικό κράτος εξαντλείται σε μετρητά, καθώς οι εκταμιεύσεις από 240 διάσωσης δισεκατομμυρίων ευρώ του σταμάτησε το περασμένο καλοκαίρι. Η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει ταμειακών αποθεμάτων των κρατικών επιχειρήσεων, τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τις τοπικές κυβερνήσεις για να επιβιώσει μέχρι το Μάιο, μια διεθνής αξιωματούχος που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας και των πιστωτών της, δήλωσε την Τρίτη.

Η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει κάνει πάρα πολλούς φίλους», καθώς οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους Ευρωπαίους εταίρους της να συνεχίσει, της Ισπανίας υπουργός Οικονομικών Luis de Guindos, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Cadena Ser ραδιόφωνο.

Ρήγα Συνάντηση

Οι δύο πλευρές κινούνται πιο μακριά η μία από την άλλη, η διεθνής αξιωματούχος είπε, προσθέτοντας ότι η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και τις δεσμεύσεις της για την αντιστροφή της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας, αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος και εξοικονόμηση πόρων του προϋπολογισμού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το οι πιστωτές της χώρας. Η επίσημη ζήτησε να μην κατονομαστεί ως συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι δημόσιες.

Γερμανία εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ σε περίπτωση χρεοκοπίας, εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit ανέφερε, χωρίς να αναφέρονται κανέναν. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την έκθεση.

Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα συναντηθούν στη Ρίγα της Λετονίας, στις 24 Απριλίου, θα αξιολογήσει κατά πόσον η Ελλάδα έχει σημειώσει αρκετή πρόοδο για να δικαιολογούν την εκταμίευση διάσωσης. Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν από ότι ένα συγκεκριμένο σύνολο των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

"Ο χρόνος φαίνεται πολύ μικρή μέχρι τις 24 Απριλίου για να επεξεργαστεί τις τεχνικές λεπτομέρειες της λίστας μεταρρύθμισης, ιδίως όσον αφορά το ασφαλιστικό σύστημα και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας», UBS αναλυτές Ricardo Garcia-Schildknecht και Τόμας Wacker έγραψε σε σημείωμα προς τους πελάτες. «Έχουμε ακόμα να δείτε την πιθανότητα αθέτησης του χρέους κατά 50-60 τοις εκατό."
Γραμμάτια Δημοσίου

Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Ελλάδα πούλησε € 812.500.000 του χρέους των τριών μηνών. Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να ανατραπεί βραχυπρόθεσμα γραμμάτια που λήγουν την Παρασκευή. Οι ελληνικές τράπεζες, των οποίων ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι το κράτος, και η Τράπεζα της Ελλάδα, η οποία διαχειρίζεται μετρητά αποθεματικά των συνταξιοδοτικών ταμείων και άλλων δημόσιων φορέων, καλύψτε την τρύπα που δημιουργείται από την έλλειψη ενδιαφέροντος των επενδυτών για τις σημειώσεις της χώρας.

πηγή http://www.bloomberg.com/