Saturday, April 4, 2015

TRADING Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ  1

Συχνά πολλοί από εμάς, τους εμπλεκόμενους, στον κόσμο των συναλλαγών, είτε πρόκειται, για μετοχές-παράγωγα-εμπορεύματα-νομίσματα, συγχέουμε, δυο παράλληλες, και συνάμα, άκρως αντίθετες έννοιες, το TRADING και την ΕΠΕΝΔΥΣΗ, με αποτέλεσμα, την απώλεια του κεφαλαίου μας.

Στην εργασία μου αυτή, θα προσπαθήσω, να διαχωρίσω, τις δυο αυτές καταστάσεις, προκειμένου, αφενός να κατανοήσουμε, και αφετέρου να επιλέξουμε, τι ταιριάζει στον καθένα μας προσωπικά, προκειμένου, την ταυτοποίηση μας, για το αν είμαστε, θύτες, ή θύματα, ενός ακήρυχτου πολέμου.


Πριν προχωρήσουμε, πρέπει να εμπεδώσουμε το εξής: Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΟΥ, ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ,Η <<ΜΟΧΛΕΥΣΗ>> ΕΙΝΑΙ Η ΚΊΝΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ, ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΜΟΥ(σιδηρά πειθαρχία)…..

TRADERS: Βασικά βοηθήματα.
Χρόνος για ενημέρωση. Συνεχής ενημέρωση, μέσα από, προεπιλεγμένα, αντικρουόμενα, site, και έντυπα πληροφόρησης, για κάθε μορφή πληροφορίας, η οποία δύναται να επηρεάσει, την κίνηση, των αγαθών, είτε σε γενικό, είτε σε εταιρικό επίπεδο, πρέπει, να την εντοπίζουμε, να την αποκωδικοποιούμε, μέσα από τα αντικρουόμενα, ΜΜΕ που την προβάλουν, να την μεταφέρουμε, και να την τυποποιούμαι, στον μικρόκοσμο που εμείς έχουμε κατασκευάσει.


Ας μιλήσουμε λοιπόν για μετοχές, που είναι και το κύριο αντικείμενο μου, ξεκινώντας με την επιλογή του στόχου μας.
Επιλέγουμε μια γκάμα, το πολύ 10 χαρτιών, του ΓΔ, ή επιμέρους δείκτη,FTSE ή FTSE-MD ή ΔΤΡ..... λόγω  της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑΣ που παρουσιάζουν προκειμένου την αποφυγή εγκλωβισμού μας., μέσα από  την επιμέρους κίνηση  των μετοχών , που επηρεάζετε  από την <<βαρύτητα>>, στην στάθμιση του δείκτη που συμμετέχουν. Τα ανωτέρω προϋποθέτουν, συνεχή επαφή, με τα μέσα παροχής των πληροφοριών, τουλάχιστον 3-4, φορές το 24ωρο, πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Τεχνική ανάλυση. Δεν νοείται, οποιαδήποτε, κίνηση, για την αγορά, κάποιας μετοχής, από την γκάμα μας, χωρίς προηγουμένως, σε καθημερινή βάση, να γνωρίζουμε, την τεχνική ανάλυση, για την κίνηση της stop loss - long - sort, την κίνηση  των δεικτών του χρηματιστηρίου, την τάση γενικότερα, τα σημεία αντιστάσεων-στηρίξεων, τόσο στο ειδικότερο χρηματιστήριο(π.χ. ΧΑΑ...) που δραστηριοποιούμαστε, όσο και στα κυριότερα, Ευρωπαϊκά-Ασιατικά-(και κυρίως)Αμερικανικά, τα οποία και σηματοδοτούν την γενική-παγκόσμια τάση-κίνηση. Επιπλέον, πριν την απόφαση μας για αγορά, είναι υποχρεωτικό, να γνωρίζουμε την τεχνική της ανάλυση, και τις τιμές <<ενδιαφέροντος>> προκειμένου να εκτιμήσουμε, αν η αποκωδικοποίηση, της όποιας σχετικής, είδησης, δύναται να επηρεάσει την κίνηση της, και να μας αποφέρει ασφαλές κέρδος.



Παρατήρηση. Οι μετοχές, δεν είναι έμψυχα υλικά, να κινούνται μόνες τους. Κινούνται, βάση των εντολών που διοχετεύουμε, στο σύστημα εμείς οι εμπλεκόμενοι. Οι εντολές, διαχωρίζονται, ως εξής:
Α) Οι <<αδιάφορες>>, οι οποίες, διοχετεύονται, κατά κύριο, λόγω από αυτούς, που επέλεξαν, να επενδύσουν στην μετοχή, ιδιωτικά.
Β)Οι εταιρικές-επιχειρηματικές. Κάθε μετοχή ανήκει σε κάποια εταιρεία. Οι εταιρείες, διαθέτουν, τους λεγόμενους ειδικούς διαπραγματευτές, οι οποίοι, σύμφωνα με τις εντολές της Διοίκησης, και του management, προκαθορίζουν, την μετοχική εμφάνιση της εταιρίας στο ταμπλό, η οποία πολλές φορές, αντικαθρεπτίζει, την οικονομική και επιχειρηματική της, υπόσταση, ή …..την αλλοιώνει.
Γ)Οι κατευθυνόμενες (μπλοκ). Οργανωμένοι, κερδοσκοπικοί όμιλοι, τα λεγόμενα FUNS, ή κοινώς ΛΟΜΠΙ, προκειμένου την αποκομιδή, κέρδους, διαθέτοντας, συνήθως, μεγάλη οικονομική ισχύ, τοποθετούνται, σε επιμέρους μετοχές, είτε επιθετικά, είτε, με την άδεια της Διοίκησης, προκειμένου την δυναμική εμφάνιση, της εταιρείας στον τομέα, που δραστηριοποιείτε, την παρουσίαση της, ως ανταγωνιστικής, με απώτερο, σκοπό την προσέλκυση, των επενδυτών, αλλοιώνοντας, πολλές φορές την πραγματική οικονομική, κατάσταση της εταιρίας, προσδοκώντας αποκόμιση κέρδους σε περιορισμένο χρονικό ορίζοντα, σε αντίθεση με τα επενδυτικά FUNDS επενδυτικού χαρακτήρα….
.
Οι τελευταίες, αυτές εντολές, λόγω της δυναμικής, και του μεγάλου μεγέθους τους, διοχετεύονται, με επαναλαμβανόμενα, αριθμητικά, χαρακτηριστικά, τα οποία λειτουργούν, και ως <<σήματα>>, στον κλειστό κόσμο των FUNS, προκειμένου, να υποδείξουν την κυριαρχία τους, επί του <<χαρτιού>>, να <<τσεκάρουν>> επενδυτικά χαρτοφυλάκια, και να προσδιορίσουν τον χώρο δράσης τους, και τα κεκτημένα τους.
Με την προσήλωση, την ώρα της συνεδρίασης, και την παρατήρηση, των χαρτιών που έχουμε, επιλέξει, μέσα από την πλατφόρμα της επιλογής μας, τους πίνακες, της συνεδρίασης, <<μικρό – μεγάλο βάθος εντολών>>, αλλά και το ticker, των πράξεων, εντοπίζουμε αυτές τις εντολές και εκεί, εμφανιζόμαστε εμείς, οι TRADERS………