Monday, May 18, 2015

Το ΔΝΤ αυξάνει τις προβλέψεις του για την αύξηση του ΑΕΠ στην Ιταλία...

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...


ΡΩΜΗ - Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε για  το 2015 και το 2016 τις  προβλέψεις ανάπτυξης για την Ιταλία, και παρότρυνε την Ρώμη  να χρησιμοποιήσετε το ευνοϊκό «παράθυρο ευκαιρίας» για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών της χώρας και να προχωρήσουν με την υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της.


Στην ετήσια έκθεση του άρθρου IV της που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αναμένει τώρα το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ιταλίας θα αυξηθεί 0,7% φέτος και 1,2% το 2016, από τις προηγούμενες προβλέψεις του 0,5% και 1,1%, αντίστοιχα.

Το ταμείο επαίνεσε τις οικονομικές και θεσμικές παρεμβάσεις  που ξεκίνησε η  κυβέρνηση του  Premier Matteo Renzi, αλλά πρόσθεσε ότι "η πρόκληση τώρα είναι να διατηρηθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων και να φέρει πραγματική αλλαγή στην πράξη."

Ειδικότερα, το ΔΝΤ ζήτησε να καταβληθούν επιπλέον προσπάθειες για την αντιμετώπιση του  «μακροχρόνιο πρόβλημα της παραγωγικότητας," της Ιταλίας στήριξη των τραπεζικών και εταιρικών επενδύσεων,  τον σταθμισμένο  ισολογισμό, καθώς και την περαιτέρω περικοπή των δημοσίων δαπανών για να αφήνουν περιθώρια για μείωση των φόρων.
"Πολύ ισχυρότερη αύξηση είναι απαραίτητη για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη μείωση της επιβάρυνσης του χρέους", δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ αποστολή Πέτια Koeva Brooks.

Είπε ότι το ταμείο ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με τις προβλέψεις ανάπτυξης για το επόμενο έτος, καθώς περιμένει να δει κατά πόσο οι επενδύσεις - που έχουν διολισθήσει   κάτω από τα προ της κρίσης επίπεδο - ανακάμψουν..


πηγή http://www.nasdaq.com/