Saturday, May 9, 2015

Ελλάδα πτώση στις οικονομικές προβλέψεις ανάπτυξης, αναφέρετε στο τελευταίο σχέδιο μεταρρύθμισης

Μεταφορά απο κείμενο μετάφρασης....

ΑΘΗΝΑ (Reuters)

Η Ελλάδα αναμένει την οικονομία της να αναπτύσσεται  λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο του ρυθμού που είχαν αρχικά προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2015,  σύμφωνα με ένα σχέδιο μεταρρύθμισης που συντάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και κυκλοφόρησε το Σάββατο εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την νέα προσπάθεια διάσωσης .
Η κυβέρνηση προβλέπει  οικονομική ανάπτυξη σε περισσότερα από 0,8 % αυτό το έτος, πολύ κάτω από το 1,4% αυτό εκτιμάται σε λίστα απέστειλε στις διεθνείς δανειστές της τον Μάρτιο και μακριά από το 2,9 τοις εκατό θεωρείται ότι στο σχεδιασμό του προϋπολογισμού στα τέλη του περασμένου έτους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την ηγεσία της κυβέρνησης, που εξελέγη τον Ιανουάριο σε μια υπόσχεση για την ελάφρυνση των όρων λιτότητας της διάσωσης, έχει κλειδωθεί για μήνες σε συζητήσεις με τους επίσημους πιστωτές στην Ελλάδα σε μια λίστα μεταρρυθμίσεων για να ξεκλειδώσετε κεφάλαια χρηματοδότησης.

Το σχέδιο 89 σελίδων φαίνεται να είναι ένα ευρύτερο περίγραμμα των πρωτοβουλιών που η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναλάβει το μακροπρόθεσμο, αντί για ένα συγκεκριμένο κατάλογο των μεταρρυθμίσεων για να εξασφαλιστεί άμεση οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η κυβέρνηση είπε ότι τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα για το 2014 και η αβεβαιότητα ως προς τη χρηματοδότηση είχε περιπλέξει την οικονομική κατάσταση.
"Ωστόσο, εκτιμάται ότι οι ευνοϊκές συνθήκες για την ελληνική οικονομία θα διατηρηθεί. Ενδεικτικά, το ποσοστό του ΑΕΠ το 2015 αναμένεται να ξεπεράσει το 0,8 % σε σχέση με  το 2014".
Η Ελλάδα εμφανίστηκε πέρυσι από μια βαθιά λιτότητα που προκαλείται από την ύφεση που συρρικνώθηκε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της κατά ένα τέταρτο σε μια περίοδο έξι ετών, περικόπτοντας θέσεις εργασίας και διαβρώνει το βιοτικό επίπεδο.

Το σχέδιο μεταρρύθμισης που συντάχθηκε τον Απρίλιο του περιγράφει σημαντικές αλλαγές, όπως η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την τόνωση της απασχόλησης και την πάταξη της αδήλωτης εργασίας, της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Δεν περιλαμβάνει πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού εκτιμήσεις ή προβλέψεις για την ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτή την εβδομάδα μείωσε την αύξηση για το 2015 του ελληνικού ΑΕΠ στην εκτίμηση της από 2,5 % σε 0,5 %, λόγω της αβεβαιότητας που  επιμένει και της πολιτικής κατεύθυνσης από τα τέλη του 2014.
Στην Ελλάδα ο  ΙΟΒΕ  αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις ανάπτυξης το τρέχον έτος, προβλέποντας 1,0 % της οικονομικής ανάπτυξης, κάτω από 2,3 % πρόβλεψη τον Ιανουάριο.

Οι  υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του Ευρώ  αναμένεται να αξιολογήσουν  κάθε πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και των δανειστών  της τη Δευτέρα.

πηγή http://www.reuters.com/