Wednesday, May 20, 2015

ΕΚΤ Δελτίο Τύπου (Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επανεξέταση του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης )

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

20 του Μάη του 2015 - Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την  Κύπρο

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη στη Λευκωσία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), για να επανεξετάσει το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης, προέβησαν σε συμφωνία με την   Κύπρο για τις  πολιτικές που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της επανεξέτασης.

Το Πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης της Κύπρου, η οποία υποστηρίζεται από τη χρηματοδοτική συνδρομή από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχει ως στόχο να προωθήσει την οικονομική ανάκαμψη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με την αποκατάσταση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα, την ενίσχυση των δημόσιων οικονομικών και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για την αύξηση της μακροχρόνιας ανάπτυξης .

 Μια βασική μεταρρύθμιση της πολιτικής του προγράμματος ήταν η έγκριση του εκσυγχρονισμένου αφερεγγυότητας και τον αποκλεισμό πλαισίων, τα οποία είναι απαραίτητα για να μειωθεί το υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ένα ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε Κύπρος. 
Τα κύρια στοιχεία αυτών των πλαισίων είναι τώρα σε θέση, η οποία επέτρεψε την ολοκλήρωση της συμφωνίας προσωπικό επίπεδο. Οι ομάδες προσωπικού προσβλέπουμε στην αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των πλαισίων, και θα βοηθήσει τις αρχές στην προσαρμογή και την ενίσχυσή τους, όπως απαιτείται, με βάση την εμπειρία τους επόμενους μήνες και τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Περαιτέρω ενέργειες θα είναι σημαντικό να υποστηριχθεί η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας για τη διευκόλυνση της πώλησης των τραπεζικών δανείων.

Οι αρχές θα πρέπει να διατηρήσει τη δυναμική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η μεταρρύθμιση της διοίκησης του δημόσιου τομέα είναι το κλειδί σε αυτή την άποψη. Η έγκαιρη υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων είναι απαραίτητο να αυξηθεί η οικονομική αποτελεσματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Συμπέρασμα της αναθεώρησης αυτής υπόκειται στη διαδικασία έγκρισης τόσο της ΕΕ όσο και το ΔΝΤ, το οποίο θα αρχίσει προσεχώς.


Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας
Sonnemannstrasse 20, 60314 Frankfurt am Main, Γερμανία
Τηλ .: +49 69 1344 7455, e-mail: media@ecb.europa.eu , ιστοσελίδα: www.ecb.europa.eu