Friday, May 15, 2015

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ( Ενημέρωση Τύπου - Ελλάδα)

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης........

Απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης Τύπου από τον Gerry Rice, Διευθυντής, Τμήμα Επικοινωνίας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ουάσιγκτον, Περιφέρεια της Κολούμπια .


Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2015



Ερωτών: . Μια εύκολη ερώτηση. Ποια είναι η κατάσταση των συνομιλιών στην Ελλάδα, επειδή υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση γύρω; Σύμφωνα με αυτές τις εκθέσεις που έχουν πολλές διαφορές με τις ελληνικές αρχές. Οι ελληνικές αρχές, λένε ότι, και πάλι, ότι είστε και πάλι ο κακός αστυνομικός, ότι δεν μπορούν να βρουν κοινό έδαφος σε συνταξιοδοτικό σύστημα, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.Μπορείτε να μας πείτε τι συμβαίνει;


ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Ξέρετε, οι συνομιλίες συνεχίζονται. Έχετε δει τη δήλωση Είμαι βέβαιος ότι από την Ευρωομάδα, μόλις πριν από μερικές ημέρες, στην οποία οι Υπουργοί χαιρέτισαν την πρόοδο και είπε περισσότερο χρόνο και προσπάθεια ήταν απαραίτητη για να γεφυρωθεί το χάσμα, σχετικά με τα θέματα που παραμένουν ανοικτά. Αυτό που μπορώ να σας πω από την πλευρά του Ταμείου, είναι ότι είμαστε σε συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, με τις ελληνικές αρχές για να - ξέρετε, εμείς εργαζόμαστε εντατικά για να καταλήξουν σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.


Μιλήσαμε για την κατηγορία της ακαμψίας. Η τελευταία φορά που ήμασταν εδώ, ξέρετε, δεν δέχομαι το Περιγραφέας όπως είπα τότε, είμαστε ευέλικτοι, είμαστε ανοιχτοί να εξετάζει όλες τις επιλογές, αλλά πρέπει να επιμείνουμε στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Έτσι, είμαστε ανοιχτοί σε διαφορετικές ιδέες, διαφορετικές επιλογές, διαφορετικούς τρόπους που μπορούμε να φτάσουμε εκεί. Είμαστε πλήρως ελαστικό σε αυτό, αλλά, ξέρετε, πρέπει να δούμε - θα πρέπει να προσθέσετε έως και την επίτευξη των στόχων που έχουν συμφωνηθεί.


Ερωτών: Θέλω να ρωτήσω ερώτηση μου σχετικά με Blanchard, και στη συνέχεια θα σας δώσω αυτή τη σκέψη στους συναδέλφους μου.

ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Εντάξει.

Ερωτών: Blanchard, δήλωσε πρόσφατα, και παραθέτω, "Αυτό το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα συνεχιστεί αν δεν είναι αξιόπιστο."Το είπε σε ένα ίδρυμα εδώ στην Ουάσιγκτον. Μπορείτε να επεκταθείτε σε τι εννοούσε;

ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Για μένα, αυτό είναι ένα αρκετά προφανές πράγμα, και είναι αυτό που όλοι εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση, και βεβαίως από την πλευρά του ΔΝΤ που, ξέρετε, το πρόγραμμα πρέπει να είναι αξιόπιστη σε όλες τις πτυχές, από την πλευρά της πολιτικής, τις μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να εφαρμοστούν, και από την πλευρά της χρηματοδότησης. Και ξέρετε, αυτό δεν είναι νέο για τα προγράμματα του ΔΝΤ? Ξέρετε, αυτή είναι η συνήθης εξίσωση, και η αξιοπιστία σε αυτές τις πτυχές, βέβαια, είναι σημαντικό και είναι αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε.


Ερωτών: Υποθέτω ότι είναι η σειρά μου. Gerry, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, ο κ Decressin είπε τις προάλλες στις Βρυξέλλες ότι το ΔΝΤ συνεργάζεται με τις εθνικές αρχές των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για μια ελληνική χρεοκοπία. Ποιο είναι το σχόλιό σας επ 'αυτού; Μήπως το ΔΝΤ πιστεύουν ότι μια συμφωνία δεν είναι δυνατή, και γι 'αυτό δουλεύει για την επόμενη ημέρα;Ευχαριστώ.

ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Όπως είπα, νομίζω ότι πριν από μερικές εβδομάδες, ξέρετε, υπόθεση βασική μας είναι ότι η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη, αυτό είναι ό, τι η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ως στόχο και υποστηρίζουμε τον στόχο αυτό και εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή. Είπα επίσης μερικές εβδομάδες πριν ότι είναι δουλειά μας να εξετάσουμε διάφορα σενάρια, σε διαφορετικές χώρες. Αυτό είναι κάτι που κάνουμε για όλες τις χώρες.

Έτσι, επιτρέψτε μου να προσπαθήσω να απαντήσω ευθέως στην ερώτησή σας σχετικά με τις παρατηρήσεις του αναπληρωτή διευθυντή μας. Αυτό, φυσικά, το ΔΝΤ και οι τοπικές αρχές έχουν βλέποντας αυτές τις χώρες για πολλά χρόνια. Και ξέρετε αυτό δεν είναι η πρώτη δύσκολη περίοδο που έχουν περάσει. Συνολικά, είμαστε εκ νέου εξασφαλισμένη από το παρελθόν και τις τρέχουσες προσπάθειες για να καλύψουμε την ανθεκτικότητα των ελληνικών τραπεζών στις χώρες αυτές, έτσι ώστε να είναι οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που μιλάμε εδώ.


Οι ελληνικές τράπεζες στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη είναι θυγατρικές, δεν είναι παρακλαδιά, έτσι ώστε όπου και αν επιβλέπονται σε τοπικό επίπεδο. Σε γενικές γραμμές, αυτές οι ίδιες οι τράπεζες χρηματοδοτούν κυρίως με τις τοπικές καταθέσεις. Η παρακολούθηση των θέσεων ρευστότητάς τους ήταν πολύ κοντά για αρκετό καιρό ήδη, και οι αρχές έχουν, επίσης, να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι τράπεζες έχουν επαρκή και επαρκών εξασφαλίσεων σε περίπτωση που κάποια από αυτά θα πρέπει να χρειάζονται βραχυπρόθεσμη ρευστότητα.

Έτσι, και πάλι, όλα αυτά είναι πολύ par για την πορεία. Είναι καθήκον μας να εξετάσουμε διάφορα σενάρια, να βοηθήσει τις χώρες μέλη μας αξιολογεί διάφορους κινδύνους, και νομίζω ότι αυτό είναι σύμφωνο με αυτό που είπα πριν από μερικές εβδομάδες.

Ερωτών: Καλημέρα. Ακριβώς για πρώτη φορά στην Ελληνική αξιοπιστία του προγράμματος, που περιλαμβάνει το χρέος, σωστό, το βάρος του χρέους θα πρέπει να είναι βιώσιμη και αξιόπιστη από το ΔΝΤ, έτσι δεν είναι;

Και δεύτερον, διότι το ΔΝΤ έχει περιγράψει τις προετοιμασίες που το Ταμείο βοηθά ορισμένες χώρες λαμβάνουν σε περίπτωση μιας ελληνικής χρεοκοπίας, μπορεί να σας περιγράψει τι το σχεδιασμό έκτακτης ότι το ΔΝΤ κάνει για την Ελλάδα για την προεπιλογή;

ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Όπως είπα και πριν, κάνουμε διάφορα σενάρια για τις διάφορες χώρες. Εμείς δεν αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες των εν λόγω πληροφοριών για προφανείς λόγους. Σε ερώτηση σας για το χρέος, καλά, έχετε δίκιο. Φυσικά, αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας και γι 'αυτό έχουμε το Ανάλυσης τη βιωσιμότητα του χρέους (DSA) ενημερώνεται σε τακτική βάση, και θα το κάνουμε αυτό στο πλαίσιο της αναθεώρησης αυτής καθώς συνεχίζει.


Ερωτών: Γεια σας, καλημέρα. Ευχαριστώ για την ερώτησή μου.Υπάρχουν αναφορές που Poul Thomsen θα ενημέρωση υποθέτω το Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα. Θα μπορούσατε να μας πείτε γι 'αυτό; Είναι μια τακτική ενημέρωση και συχνά τέτοιες ενημερώσεις συμβαίνουν συνήθως.

ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Είναι μια τακτική ενημέρωση σχετικά με την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σήμερα το απόγευμα σε μία από τις άτυπες συναντήσεις μας. Αυτά συμβαίνουν πολύ τακτικά.Έχουν συμβεί σε πολλές χώρες. Έχει συμβεί για την Ελλάδα σε τακτική βάση. Δεν έχω στο μυαλό μου την ώρα του τελευταίου, αλλά ήταν ίσως κατά τις τελευταίες τέσσερις έως έξι εβδομάδες, ή σίγουρα μέσα στους τελευταίους δύο μήνες υπήρχε τακτική ενημέρωση. Απλά να πω ότι είναι μια τακτική ενημέρωση είναι το σημείο.

Ερωτών: Και ποιος είναι ο κ Τόμσεν;

ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Poul είναι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος.Αυτός θα είναι από την πλευρά του προσωπικού.

Ερωτών: Gerry, να πάρετε μόνο ένα περισσότερο για την Ελλάδα;

ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Εντάξει. Ερωτών: Σας ευχαριστώ. Έχω δύο ερωτήσεις. Πρώτα απ 'όλα, θα κυρία Λαγκάρντ να συναντηθεί με τον κ Draghi σήμερα και μπορείτε να μας δώσει μια αίσθηση του τι θα πρέπει να συζητήσουμε;


Δεύτερον, έχετε κάποια ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση ρευστότητας στην Ελλάδα; Προφανώς, έκαναν κάποιες ενδιαφέρουσες ελιγμούς για να κάνουν την τελευταία πληρωμή του ΔΝΤ. Ποια είναι η αίσθηση της κατάστασης της ρευστότητας τους και την ικανότητά τους να κάνουν την επόμενη πληρωμή;

ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Εμείς ακόμα δεν έχουμε, όπως την τελευταία φορά, το λεπτομέρειας σχετικά με την κατάσταση ρευστότητας στην Ελλάδα. Στο Διευθύνων Σύμβουλος συνάντηση με τον Mario Draghi σήμερα, αυτή σίγουρα θα, γιατί έρχεται να, όπως ανέφερα, να δώσει αυτή τη διάλεξη. Και, φυσικά, θα έχουν πολλές αλληλεπιδράσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και δεν ξέρω τι θα μιλήσουμε. Θα ήθελα να φανταστώ ότι θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ευρώπη, όπως η Ελλάδα. Αλλά θα τον δω εδώ για τον εαυτό σας πολύ σύντομα.

Ερωτών: Σας ευχαριστώ, Gerry. Έχω πραγματικά μια συνέχεια σε Ελλάδα και. Ερωτών: Όχι, όχι, δεν είναι η πρώτη. Μερικές φορές βγαίνουν εκτός συνήθη πορεία μου. Συζητούσαμε με τους συναδέλφους μου εδώ πριν από την ενημέρωση ότι η Ελλάδα έχει προσφερθεί μια ιδιότητα μέλους σε αυτό χώρες BRIC Τράπεζα και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ακούγεται σε σας ως μια καλή ιδέα για να ταξινομήσετε του - φαίνεται σαν να ψάχνεις Για πρόσθετες διευθετήσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην παρούσα κατάσταση και, πάλι, αραίωση. Μήπως αυτό μοιάζει με αυτό για σένα; Τι θα θέλατε να πείτε γι 'αυτό.

ΚΎΡΙΟΣ. ΡΥΖΙ: Δεν έχει πολύ. Έχω δει τις εκθέσεις σαν κι εσένα, στον Τύπο. Δεν ξέρω τίποτα πέρα ​​από αυτό. Και, φυσικά, όπως θα περιμένετε από μένα να πω και εγώ θα πω, ότι είναι ένα ζήτημα αποκλειστικά για την Ελλάδα και τις ελληνικές αρχές.


ΤΜΗΜΑ ΔΝΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Δημοσίων Υποθέσεων Σχέσεις Media
E-mail: publicaffairs@imf.org E-mail: media@imf.org
Fax: 202-623-6220