Tuesday, May 19, 2015

ΔΝΤ .....Οι Συνομιλίες διάσωσης με την Ελλάδα και τους πιστωτές της έχουν κάνει κάποια πρόοδο, δήλωσε η Διευθύνων Σύμβουλος Christine Lagarde ... (report Morgan Stanley)

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης..


Επικεφαλής του ΔΝΤ: Ελληνική Bailout συνομιλίες σημειώνουν κάποια πρόοδο

 Dow Jones Business News, 19 του Μάη του 2015, 11:55:00 πμ EDT

Οι Συνομιλίες διάσωσης με την Ελλάδα και τους πιστωτές της έχουν κάνει κάποια πρόοδο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Διευθύνων Σύμβουλος   Christine Lagarde  δήλωσε την Τρίτη, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις καθώς  η Αθήνα επιδιώκει να αναθεωρήσει τους όρους δανεισμού της.



 Έχουμε συνεχείς συζητήσεις και σημειώνουν κάποια πρόοδο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές. Η κα Lagarde, δήλωσε κατά την ετήσια συνεδρίαση του Bretton Woods επιτροπής στην Ουάσινγκτον.  Αλλά είναι  σαφώς μια δύσκολη κατάσταση. 

Είπε ότι το ταμείο θα πρέπει να είναι προσεκτικό όσον αφορά την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, Αλλά και για τις δεσμεύσεις που έχουν γίνει με τη διεθνή κοινότητα.  


Με τις συνομιλίες να καθυστερούν   η Ελλάδα είναι όλο και περισσότερο σε κίνδυνο αθέτησης και ακόμη και μια έξοδος από την Ευρωζώνη, καθώς η κυβέρνηση πιέζει για καλύτερους όρους από τους πιστωτές της.
Η κα Lagarde δήλωσε το ταμείο μπορεί να δείχνει πάντα την ευελιξία στα προγράμματα διάσωσης. Αλλά στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να είναι συνεπής είπε.
 Δεν είμαστε οι υπηρέτες της πολιτικής ιδεολογίας, είμαστε οι υπηρέτες της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης,  είπε.

πηγή http://www.nasdaq.com/