Saturday, May 2, 2015

Fed πιθανή αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο ...

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Reuters) - Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε  να αυξήσει τα επιτόκια το συντομότερο Ιούνιο, δύο κορυφαίοι κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ, δήλωσαν την Παρασκευή, εφόσον τα οικονομικά δεδομένα δυναμώσουν  όπως αναμένεται μετά  από ένα απογοητευτικό  πρώτο τρίμηνο.


Στην  άποψη αυτή - από την επιθετική-κλίνει ο επικεφαλής του Κλίβελαντ Fed και από τον κεντρώο επικεφαλής του Σαν Φρανσίσκο Fed - έρχεται σε αντίθεση με την άποψη πολλών επενδυτών, των οποίων τα στοιχήματα στις αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης επιτοκίου δείχνουν ότι έχουν όλα,  προεξοφλήσει τον  Ιούνιο αύξηση των επιτοκίων και τώρα αναμένουμε  πως η Fed μπορεί να περιμένει μέχρι το Δεκέμβριο πριν από την αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2006.

Η Fed διατήρει  τα επιτόκια κοντά στο μηδέν από  το Δεκέμβριο του 2008.

 Τόσο η Loretta Mester, όσο και ο πρόεδρος του Κλίβελαντ Fed, και ο John Williams, πρόεδρος του Σαν Φρανσίσκο Fed, είπε, είναι ότι σε  μια ιδιορρυθμία του ημερολογίου θα υπάρχουν δύο ακόμη μήνες στοιχείων για πολλούς από τους βασικούς μετρητές της Fed , συμπεριλαμβανομένων των εκτιμήσεων για τις ΗΠΑ το ποσοστό ανεργίας, την απασχόληση τα κέρδη, οι λιανικές πωλήσεις και άλλα.
Όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις πολιτικής της Fed, συμπεριλαμβανομένου και του επόμενου, τον Ιούνιο, είναι "πάνω στο τραπέζι," Meister δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Φιλαδέλφεια. «Υπάρχουν ένα σωρό ανακοινώσεις δεδομένων που θα βγουν  από τώρα και μέχρι τον Ιούνιο. Αλλά για μένα οι εκθέσεις για την απασχόληση θα είναι ενδεικτική των πολλών."

Η Χαμηλή επίδοση τον χειμώνα της οικονομίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της σχεδόν μηδενικής αύξησης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, έχει ωθηθεί προς τα πίσω τις προσδοκίες της αγοράς για σύσφιξη της πολιτικής έως τον Σεπτέμβριο ή τον Δεκέμβριο, όταν προγραμματίζονται επίσης σημαντικές συνεδριάσεις της Fed.
Ωστόσο, η Fed έχει προαναγγείλει  μια αύξηση των επιτοκίων φέτος, και η ανεργία, στο 5,5 τοις εκατό, δεν είναι πολύ μακριά από αυτό που πολλοί οικονομολόγοι πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει την πλήρη απασχόληση.

"Συμφωνώ με τον τρόπο που ο συνάδελφός μου Loretta Mester το έθεσε," Ουίλιαμς δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Chapman, επαναλαμβάνοντας τη φράση Mester ότι όλες οι συνεδριάσεις είναι "πάνω στο τραπέζι."
"Πραγματικά θετικές τάσεις των δεδομένων, βελτίωση στην αγορά εργασίας, τα σημάδια που βελτιώνουν την εμπιστοσύνη και την προσδοκία ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί πίσω στο 2 τοις εκατό - εννοώ θα μπορούσα να φανταστώ ότι η αστερισμό των δεδομένων που έρχονται, αν πριν από τον Ιούνιο ή συναντήσεις αμέσως μετά ότι πάρα πολύ, ", δήλωσε ο Ουίλιαμς. "Αλλά αυτό θα απαιτούσε τα δεδομένα να είναι καλό."

Τόσο οι Mester και Ουίλιαμς επισήμαναν  πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν οτι ο  πληθωρισμός μπορεί να είναι συρρικνούμενος  ,  και πρότεινε να κερδίζουν την εμπιστοσύνη που οδεύει προς το 2 τοις εκατό στόχο της Fed.

Κοιτάζοντας πέρα ​​από πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Fed, ο Williams είπε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να βάλουν κάποια "όρια " μεταξύ της έναρξης της πολιτικής εξομάλυνση και της απόφαση που να επιτραπεί τον  γιγαντιαίο ισολογισμό της Fed να συρρικνωθεί.

πηγή http://www.reuters.com/