Friday, May 22, 2015

Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε κατά τους χειμερινούς μήνες, αντανακλώντας εν μέρει σε προσωρινούς παράγοντες... (Απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης της FED)..

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης....

Απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης της FED  στις  29 Απριλίου 2015...που κοινοποιήθηκαν χθες...

                                                                      Δελτίο Τύπου

Για την άμεση απελευθέρωση επιτοκίων 

Οι πληροφορίες που λαμβάνονται δεδομένου ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς συνεδρίασε τον Μάρτιο υποδεικνύουν ότι η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε κατά τους χειμερινούς μήνες, αντανακλώντας εν μέρει σε προσωρινούς παράγοντες. Ο ρυθμός της αύξηση των θέσεων εργασίας επιβραδύνθηκε, ενώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό. Μια σειρά από δείκτες της αγοράς εργασίας δείχνουν ότι ήταν ανεπαρκή η  αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού ήταν ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει. Η αύξηση των δαπανών των νοικοκυριών μειώθηκε .Του πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών αυξήθηκε έντονα, αντανακλώντας εν μέρει νωρίτερα υποχώρηση των τιμών της ενέργειας, και την ψυχολογία των καταναλωτών παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Επιχειρηματικές επενδύσεις πάγιου κεφαλαίου μαλάκωσε, η ανάκαμψη στον τομέα της κατοικίας παρέμεινε αργός, και οι εξαγωγές μειώθηκαν.


 Ο πληθωρισμός συνέχισε να τρέχει κάτω από τους  μακροχρόνιους στόχους της επιτροπής, αντανακλώντας εν μέρει νωρίτερα υποχώρηση των τιμών της ενέργειας και τη μείωση των τιμών των εισαγωγών εκτός της ενέργειας. Μέτρα που βασίζονται στην αγορά της αποζημίωσης για τον πληθωρισμό παραμένουν χαμηλά? μέτρα των πιο μακροπρόθεσμων προσδοκιών για τον πληθωρισμό που βασίζονται σε έρευνες παρέμειναν σταθερά.

Για να στηρίξει τη συνέχιση της προόδου προς την μέγιστη απασχόληση και σταθερότητα των τιμών, επιβεβαίωσε η Επιτροπή σήμερα την άποψη ότι το σημερινό εύρος-στόχο το 0 έως το 1/4 τοις εκατό για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων εξακολουθεί να είναι κατάλληλο. Κατά τον καθορισμό πόσο καιρό για να διατηρήσουν αυτό το εύρος-στόχο, η Επιτροπή θα αξιολογήσει την πρόοδο - πραγματοποιηθέντα και αναμένεται - προς τους στόχους της μέγιστης απασχόλησης και 2 τοις εκατό του πληθωρισμού. Η αξιολόγηση αυτή θα λαμβάνει υπόψη ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων των συνθηκών της αγοράς εργασίας, οι δείκτες των πληθωριστικών πιέσεων και προσδοκιών για τον πληθωρισμό, και αναγνώσεις για τα οικονομικά και τις διεθνείς εξελίξεις. Η Επιτροπή αναμένει ότι θα είναι σκόπιμο να αυξήσει το στόχο της για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων, όταν έχει δει την περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας και την εύλογη βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί πίσω στο 2 τοις εκατό του στόχου της μεσοπρόθεσμα.

Όταν η Επιτροπή αποφασίζει να αρχίσει να αφαιρέσει καταλύματα πολιτική, θα λάβει μια ισορροπημένη προσέγγιση συνεπής με τους πιο διοικούμενο στόχους της μέγιστης απασχόλησης και του πληθωρισμού του 2 τοις εκατό. Η Επιτροπή αναμένει επί του παρόντος ότι, ακόμη και μετά την απασχόληση και ο πληθωρισμός είναι κοντά σε σταθερά επίπεδα, οι οικονομικές συνθήκες μπορούν, για κάποιο χρονικό διάστημα, να δικαιολογούν  τη διατήρησή του στόχου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων ποσοστό κάτω από τα επίπεδα των απόψεων Επιτροπή κανονικά σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.



Η ψηφοφορία για την FOMC δράση νομισματικής πολιτικής: Janet L. Yellen, πρόεδρος?William C. Dudley, Αντιπρόεδρος? Lael Brainard? Charles L. Evans? Stanley Fischer?Jeffrey M. Lacker? Dennis P. Lockhart? Jerome H. Powell? Ο Daniel K. Tarullo? και John C. Williams.


2015 Τύπου Νομισματικής Πολιτικής