Monday, June 1, 2015

Ευρωπαϊκοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές πριν το άνοιγμα των αγορών.. θετικό άνοιγμα αναμένεται... η ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων και οι εξελίξεις στην Ελλάδα αναμένεται να απασχολήσει τις αγορές...

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

(Reuters) -

Οι Ευρωπαϊκές  μετοχές αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιουνίο με  μία θετική εικόνα την  Δευτέρα, προερχόμενες από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, αν και οι βασικοί δείκτες παρέμειναν κολλημένοι στις τελευταίες ειδήσεις καθώς  η αβεβαιότητα γύρω από την Ελλάδα συνεχίστηκε.
Στο 0623 GMT, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Euro Stoxx 50, της Γερμανίας DAX, CAC της Γαλλίας και FTSE δείκτες της Βρετανίας ήταν μεταξύ 0,4 τοις εκατό και 0,6 τοις εκατό υψηλότερα.


Οι επενδυτές αναμένουν  τα οικονομικά στοιχεία  από τις χώρες του Ευρώ στις  0745 και 0800 GMT GMT. Τα Μηνιαία Γερμανικά  στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο οποίος βοήθησε στο  να προκαλέσει ρευστοποιήσεις ομολόγων το προηγούμενο μήνα, αναμένονται στις 1200 GMT ώρα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst έχασε δύο τοις εκατό την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία σημαδεύτηκε από την αβεβαιότητα που περιβάλλει τις διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα με τους διεθνείς δανειστές της πριν από την προθεσμία πληρωμής για την Αθήνα.


ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ:

Telecity

Αμερικανική εταιρεία data center Equinix Inc, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα αγοράσει βρετανικό TelecityGroup από ομοτίμους σε μια συμφωνία αξίας £ 2.350.000.000 ($ 3.6 δισεκατομμύρια) που θα τερματίσει επίσης και την επιδίωξη Telecity του μικρότερου ευρωπαϊκής αντιπάλου.

LLOYDS

Του υπουργείου Οικονομικών της Βρετανίας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ξεκινήσει την πώληση των μετοχών της Lloyds Banking Group σε ιδιώτες μικροεπενδυτές μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

VODAFONE

Bharti Airtel, δήλωσε η Vodafone είχε πωληθεί έμμεση συμμετοχή στην εταιρία για 12,80 δισεκατομμύρια ρουπίες.

ADIDAS

Σεπ Μπλάτερ επανεξελέγη πρόεδρος της Adidas υπό την αιγίδα της FIFA για πέμπτη θητεία την Παρασκευή σε εκλογές επισκιάστηκαν από καταγγελίες για εκτεταμένη διαφθορά στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

NEL

Η νορβηγική εταιρεία κατασκευής συστημάτων παραγωγής υδρογόνου είπε ότι είχε αγοράσει δανική υδρογόνου εταιρείας σταθμός ανεφοδιασμού H2 Logic για την αξία της επιχείρησης ύψους 300 εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες ($ 38.570.000), εκ των οποίων 100 εκατομμύρια κορώνες σε μετρητά και το υπόλοιπο σε νέες μετοχές της ΝΕΛ στην τιμή των 1,35 κορώνες η κάθε μία.

πηγή στοιχείων http://www.reuters.com/