Tuesday, June 16, 2015

<Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για τις ευρωπαϊκές μετοχές αλλά ανησυχούν όλο και περισσότερο για την Ελλάδα και τις υψηλότερες αποδόσεις...> Έκθεση BofA Merrill Lynch

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης..

«Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την Ευρωπαϊκή μετοχές, αλλά ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την Ελλάδα και υψηλότερες αποδόσεις"

Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2015 08:30 πμ EDT


Παγκόσμια οι επενδυτές έχουν μετακινηθεί από τις μετοχές σε μετρητά πριν από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ από την Fed, σύμφωνα με την BofA Merrill Lynch Fund Manager Survey του Ιουνίου (FMS). Οι επενδυτές έχουν δείξει, επίσης, την ανησυχία του για μια Ελληνική χρεοκοπία και μια πιθανή φούσκα στις Κινεζικές μετοχές, δεδομένου ότι μείωσαν τον κίνδυνο.

                                Αποτέλεσμα εικόνας για εικονα bofa

Τα Επίπεδα των Μετρητών έχουν  ανέλθει στο 49%του χαρτοφυλακίου, από 45% το Μάιο. Το ποσοστό των τοποθετημένων  υπέρμετρα επενδυτών σε  μετοχές πέφτει να συμψηφίζουν τις 38% από 47%.
Οι Προσδοκίες για υψηλότερα επιτόκια είναι υψηλότερα από τον Μάιο , με ένα καθαρό 80% να προβλέπει για αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων.

Η πλειοψηφία της επιτροπής FMS βλέπει μια αρνητική απόφαση για την Ελλάδα και τις  συνομιλίες : 15% έχει  προβλέψει Grexit, και 42% έχει προβλέψει  προεπιλογή των μέτρων χωρίς έξοδο.
Η Κίνα ανησυχεί: επτά στους 10 επενδυτές στην  αγορά μετοχών της Κίνας με  ένα καθαρό 50% να  βλέπει στην  οικονομία της Κίνας αποδυνάμωση και "φούσκα"..

Το δολάριο είναι η πιο πολυσύχναστη ενασχόληση αναφορικά με την  και Fed και το  72 % έχει  προβλέψει ότι το ευρώ θα αποδυναμωθεί έναντι του δολαρίου κατά τα επόμενα χρόνια.

"Τα υψηλότερα επίπεδα μετρητών δείχνουν πώς η προσοχή είναι διάχυτη , με 65 ημέρες διαπραγμάτευσης της αγοράς μέχρι να αναμένουμε την απόφαση της   Fed," δήλωσε ο Michael Hartnett, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BofA Merrill Lynch Global Research.

«Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για τις ευρωπαϊκές μετοχές αλλά ανησυχούν όλο και περισσότερο για την Ελλάδα και τις υψηλότερες αποδόσεις", δήλωσε ο Τζέιμς Barty, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής στρατηγικής για τις μετοχές.

πηγή http://newsroom.bankofamerica.com/