Friday, July 10, 2015

Ευρωπαϊκοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές πριν το άνοιγμα των αγορών....σημαντική άνοδος αναμένεται.....στο επίκεντρο η <θέληση> της Ελλάδας για συμφωνία


Reuters

ΛΟΝΔΙΝΟ, 10 Ιουλ 

Οι Ευρωπαϊκές μετοχές βλέπουν ραγδαία άνοδο τη  Παρασκευή αφού η Ελλάδα υπέβαλε νέες προτάσεις για τη μεταρρύθμιση στη ζώνη του ευρώ στους  πιστωτές της , καταβάλλοντας  σημαντικές παραχωρήσεις σε μια προσπάθεια να κερδίσει νέα κεφάλαια και να αποτρέψει  τη πτώχευση. 


Στις ΗΠΑ τα futures πήδηξαν  1 τοις εκατό στις αρχές των  συναλλαγών  μετά τις προτάσεις που  ανακοίνωσε. Η Ελλάδα έχει ζητήσει € 53.5 δισεκατομμύρια (59.000.000.000 δολαρίων) για να βοηθήσει την κάλυψη στα χρέη της μέχρι το 2018, αλλά έχει υποσχεθεί νέες αυξήσεις φόρων σε αντάλλαγμα. 

Οι επενδυτές, δήλωσαν  ότι το τελευταίο σχέδιο μεταρρύθμισης τους είχε κάνει  προσεκτικά αισιόδοξους ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι  την προθεσμία της Κυριακής. «Οι προτάσεις που φαίνεται να προσφέρουν πρόσθετες παραχωρήσεις από την Ελλάδα σχετικά με τα  θέματα κλειδιά που έχουν καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις αυτό το έτος ", δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στο OANDA. "(Οι προτάσεις) θα μπορούσε να προσφέρουν  μια πλατφόρμα πάνω στην οποία θα μπορούσε να συμφωνηθεί αυτή η συμφωνία το Σαββατοκύριακο. 

Τα " Futures για το Euro Stoxx 50, της Γερμανίας DAX και της Γαλλίας CAC ήταν μέχρι 1.8 έως 2.3 τοις εκατό από 0603 GMT, με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Βρετανίας FTSE υστερούν ελαφρώς, πάνω από 1,1 τοις εκατό.
 Οι παγκόσμιες αγορές έλαβαν  επίσης μήνυμα  από τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη των χρηματιστηριακών της Κινεζικής   αγοράς, οι  οποίες  αυξήθηκαν σημαντικά για δεύτερη μέρα την Παρασκευή, ύστερα από  ένα μπαράζ κυβερνητικών  μέτρων στήριξης.

πηγή http://www.reuters.com/