Monday, December 28, 2015

Ευρωπαϊκοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές πριν το άνοιγμα των αγορών..

Σταθεροποιητικό άνοιγμα αναμένεται ...λόγω των αργιών...

Reuters
Λονδίνο 28 Δεκεμβρίου , τα Ευρωπαϊκά futures του των δείκτη μετοχών αναμένονται  με σταθερό άνοιγμα τη Δευτέρα, με τους όγκους συναλλαγών αναμένεται να είναι μικροί, λόγω της αργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

                               

Τα Futures για το Euro Stoxx 50, της Γερμανίας DAX και CAC είναι σταθεροποιητικά  έως 0,1 τοις εκατό υψηλότερο από το 0734 GMT.

Τα Blue-chip του δείκτη FTSE 100 της Βρετανίας, το οποίο έληξε 0,2 τοις εκατό υψηλότερο στις Πέμπτη, παραμένει κλειστό τη Δευτέρα. Στην ηπειρωτική Ευρώπη, στην Ισπανία ο IBEX τελείωσε 0,4 τοις εκατό υψηλότερο, ενώ ο CAC υποχώρησε 0,2 τοις εκατό την ημέρα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ασιατικές μετοχές κινήθηκαν  τη Δευτέρα με χαρακτηριστικό την έλλειψη άμεσης κατεύθυνσης  αν και Ιαπωνικές μετοχές κατάφεραν να αυξηθούν μετά από μια άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου από πολλαπλά  χαμηλά ετών, ενώ οι Κινεζικές μετοχές κατέγραψαν απώλειες, με αιχμή τον  Τραπεζικό κλάδο.

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ADIDAS

Η εταιρεία αναμένει κόστος εφοδιασμού θα αυξηθεί κατά μισό δισεκατομμύριο ευρώ το 2016 λόγω των αρνητικών επιπτώσεων νόμισμα, CFO Robin Stalker είπε Boersen-Zeitung, προσθέτοντας ότι ήταν πολύ χαρούμενος για την επιχείρησή το 2015.

COMMERZBANK

Commerzbank έχει μηνύσει τέσσερις τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι δεν κατάφεραν να παρακολουθούν σωστά δισεκατομμύρια δολάρια σε τοξικά χρεόγραφα διασφαλισμένα με ενυπόθηκα αποκτήθηκε από την γερμανική τράπεζα πριν από την οικονομική κρίση του 2008.

BANCA MONTE ΔΕΗ Paschi di Siena

Monte dei Paschi έχει υπογράψει δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων με ακαθάριστη λογιστική αξία των € 1.000 εκατομμύρια ($ 1,1 δις) σε ένα όχημα της Deutsche Bank DBKGn.DE, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, δήλωσε τη Δευτέρα.

Lufthansa, Air BERLIN

Η Γερμανία σχεδιάζει νομοθεσία που απαιτεί τυχαία τα ναρκωτικά και το αλκοόλ τον έλεγχο των πιλότων, ελπίζοντας να μειώσει τον κίνδυνο της επανάληψης της συντριβής Germanwings Μάρτιο, ο υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Dobrindt φέρεται να είπε την Κυριακή.

FIAT CHRYSLER AUTOMOBILES

Fiat δήλωσε την Πέμπτη ότι θα ανακαλέσει 570.000 τα SUV για κινδύνους πυρκαγιάς σε δύο εκστρατείες που συνδέονται με τα προβλήματα με καθρέφτη καλωδίωση και ένα σωλήνα χαμηλής πίεσης.

TRANSOCEAN

Transocean, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παράκτιων διατρήσεων του κόσμου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Shell είχε επιλέξει να καταγγείλει τη σύμβασή της για το σκληρό περιβάλλον semisubmersible Polar Pioneer πριν από την εκπνοή του Ιουλίου, 2017.

Ελβετικές τράπεζες

Τέσσερις ελβετικές τράπεζες θα πληρώσουν συνολικά περισσότερα από $ 178 εκατομμύρια για το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να αποφύγουν πιθανή δίωξη για τη βοήθειά τους Αμερικανούς να αποφύγουν τους φόρους, το υπουργείο δήλωσε την Τετάρτη.

πηγή http://www.reuters.com/