Tuesday, January 26, 2016

Την Παρασκευή εγκρίθηκε η εκταμίευση του 1 δις. από τον ESM....Μόνο η επιτυχής ολοκλήρωση της επανεξέτασης αυτής μπορεί να οδηγήσει σε συζητήσεις σχετικά με την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα..Klaus Regling.

ΕΜΣ To Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίνει € 1 δισ εκταμίευση προς την Ελλάδα

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Λουξεμβούργο - Το Διοικητικό Συμβούλιο της τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας εξουσιοδοτημένο (ΕΜΣ) σήμερα την εκταμίευση του € 1 δισ προς την Ελλάδα. Αυτή η εκταμίευση, η οποία ακολουθεί την ολοκλήρωση της δεύτερης δέσμης μεταρρυθμίσεων ορόσημα της ελληνικής κυβέρνησης, θα πρέπει να χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του χρέους, τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού και η συγχρηματοδότηση έργων που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.


Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΜΣ, Klaus Regling, δήλωσε: «Με την εκταμίευση των € 1 δισ, ο ΕΜΣ έχει την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στη μεταρρυθμιστική της διαδικασία. Οι μεταρρυθμίσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής που είναι σημαντικοί για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν τα μέτρα για την τόνωση του ανταγωνισμού στον τομέα της ενέργειας, το οποίο θα πρέπει να ρίξει τις τιμές, καθώς και ένα νέο νόμο για να βοηθήσει τις τράπεζες να διαχειρίζονται την έκθεσή τους σε μη εξυπηρετούμενα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα απελευθερώσει ρευστότητα και την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο κ Regling πρόσθεσε: "Ελπίζω ότι η καλή συνεργασία με τους Έλληνες συνεργάτες μας θα συνεχιστεί, έτσι ώστε η πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος ΕΜΣ μπορεί να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016. Μόνο η επιτυχής ολοκλήρωση της επανεξέτασης αυτής μπορεί να οδηγήσει σε συζητήσεις σχετικά με την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα , όπως η Ευρωομάδα έχει πει στο παρελθόν. "

Το 1 δισεκατομμύριο € θα είναι η τρίτη και τελική εκταμίευση του αρχικού δανείου υπο-δόση των 16 δις € που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο του 2015. Ο ΕΜΣ έχει επίσης εκταμίευσε 5,4 δις € στην Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μετά την εκταμίευση εγκρίθηκε σήμερα, το συνολικό ποσό χρηματοπιστωτική συνδρομή του ΕΜΣ για την Ελλάδα θα φτάσει έτσι 21.400.000.000 €, το οποίο είναι περίπου το 25% του αρχικού όγκου πρόγραμμα μέχρι 86 δις € που εγκρίθηκε από τον ΕΜΣ Διοικητικό Συμβούλιο στις 19 Αυγούστου 2015.

πηγή http://www.esm.europa.eu/
Wolfgang Proissl
Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου
Τηλ: +352 260 962 230
w.proissl@esm.europa.eu