Wednesday, January 27, 2016

Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική προοπτική, η Επιτροπή αποφάσισε να διατηρήσει το στόχο της για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων κατά 1.4 % έως 1.2%. Η κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής παραμένει διευκολυντική, στηρίζοντας έτσι την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας και την επιστροφή στο 2% του πληθωρισμού....FED

                                                       Δελτίο  Τύπου

27η Ιανουαρίου, 2016  2:00 μ.μ. EST


Federal Reserve issues FOMC statement

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Οι πληροφορίες που ελήφθησαν από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς συνεδρίασε το Δεκέμβριο υποδηλώνει ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας βελτιώθηκε περαιτέρω, ακόμη και καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στα τέλη του περασμένου έτους. Οι δαπάνες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων επενδύσεων πάγιου κεφαλαίου έχουν αυξηθεί με μέτριους ρυθμούς κατά τους τελευταίους μήνες, και ο τομέας της στέγασης έχει βελτιωθεί περαιτέρω.


 Ωστόσο, οι καθαρές εξαγωγές ήταν χαμηλότερες  και οι  επενδύσεις των αποθεμάτων επιβραδύνθηκαν. Μια σειρά πρόσφατων δεικτών της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών αύξηση των θέσεων εργασίας, δείχνει κάποια πρόσθετη μείωση ανεπαρκή αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού. Ο πληθωρισμός συνέχισε να τρέχει κάτω από το 2 τοις εκατό στόχος πλέον επιχείρηση της επιτροπής, αντανακλώντας εν μέρει υποχώρηση των τιμών της ενέργειας και των τιμών των εισαγωγών εκτός της ενέργειας.


 Μέτρα που βασίζονται στην αγορά της αντιστάθμισης του πληθωρισμού υποχώρησε περαιτέρω? μέτρα των πιο μακροπρόθεσμων προσδοκιών για τον πληθωρισμό που βασίζονται σε έρευνες έχουν αλλάξει λίγο, σε ισορροπία, κατά τους τελευταίους μήνες.

Συνεπής με την καταστατική εντολή της, η Επιτροπή επιδιώκει να προωθήσει τη μέγιστη απασχόληση και σταθερότητα των τιμών. Η Επιτροπή αναμένει επί του παρόντος ότι, με σταδιακές προσαρμογές στην κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής, η οικονομική δραστηριότητα θα αναπτυχθεί με μέτριο ρυθμό και την αγορά εργασίας δείκτες θα συνεχίσουν να ενισχύουν. Ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα στο άμεσο μέλλον, εν μέρει λόγω των περαιτέρω μειώσεις των τιμών της ενέργειας, αλλά και να αυξηθεί στο 2 τοις εκατό πάνω από το μέσο όρο, όπως οι παροδικές επιπτώσεις της πτώσης των ενεργειακών και οι τιμές εισαγωγής διαλύσει και την αγορά εργασίας ενισχύει περαιτέρω . Η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική εξελίξεις και αξιολογεί τις συνέπειές τους για την αγορά εργασίας και του πληθωρισμού, και για το ισοζύγιο κινδύνων για τις προοπτικές της.


Κατά τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος και του μεγέθους των μελλοντικών προσαρμογών στο εύρος-στόχο για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων, η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα πραγματοποιηθέντα και τις προβλεπόμενες οικονομικές συνθήκες σε σχέση με τους στόχους της μέγιστης απασχόλησης και 2 τοις εκατό του πληθωρισμού. Η αξιολόγηση αυτή θα λαμβάνει υπόψη ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων συνθήκες της αγοράς εργασίας, οι δείκτες των πληθωριστικών πιέσεων και προσδοκιών για τον πληθωρισμό, καθώς και ενδείξεις για τα οικονομικά και τις διεθνείς εξελίξεις. Υπό το φως της τρέχουσας έλλειμμα του πληθωρισμού από 2 τοις εκατό, η Επιτροπή θα παρακολουθεί προσεκτικά την πραγματική και αναμενόμενη πρόοδο προς τον στόχο της τον πληθωρισμό. Η Επιτροπή αναμένει ότι οι οικονομικές συνθήκες θα εξελιχθεί με τρόπο που θα εγγυάται μόνο σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων των ομοσπονδιακών κεφαλαίων? το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων είναι πιθανό να παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα, κάτω από τα επίπεδα που αναμένεται να επικρατήσουν μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, η πραγματική πορεία της επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές προοπτικές, όπως ενημερώθηκε από τα εισερχόμενα δεδομένα.

Η Επιτροπή διατηρεί την υφιστάμενη πολιτική της επανεπένδυσης κύριες πληρωμές από συμμετοχές του οργανισμού χρέους και ενυπόθηκους τίτλους γραφείο σε ενυπόθηκους τίτλους οργανισμού και του τροχαίου ληξιπρόθεσμα ομόλογα σε δημοπρασία, και προσδοκά να κάνει έτσι μέχρι ομαλοποίηση του επιπέδου του το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων βρίσκεται σε καλό δρόμο. Αυτή η πολιτική, διατηρώντας συμμετοχές της επιτροπής των πιο μακροπρόθεσμων τίτλων σε αρκετά μεγάλη επίπεδα, θα πρέπει να βοηθήσει να διατηρήσει χαλαρή οικονομικές συνθήκες.

Η ψηφοφορία για την FOMC δράση νομισματικής πολιτικής: Janet L. Yellen, προέδρου?William C. Dudley, Αντιπρόεδρος? Lael Brainard? James Bullard? Stanley Fischer?Esther George L.? Loretta J. Mester? Jerome H. Powell? Eric Rosengren? και Daniel K. Tarullo.



πηγή http://www.federalreserve.gov/
Board of Governors of the Federal Reserve System
20th Street and Constitution Avenue N.W.
Washington, D.C. 20551