Friday, January 29, 2016

Μειώνει τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο στα $ 37 ανά βαρέλι .... από $ 51 ανά βαρέλι ... σε Έκθεσή της η World Bank...

                                                      Δελτίο  Τύπου

26/01/2016

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες θα μπορούσε να ωθήσει τις αγορές εμπορευμάτων κάτω

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 26 Ιανουαρίου 2016 - Η Παγκόσμια Τράπεζα  μειώνει  την πρόβλεψή της για το 2016 στις  τιμές του αργού πετρελαίου σε $ 37 ανά βαρέλι στην τελευταία της έκθεση των  Εμπορευμάτων Αγορές Outlook έκθεση από $ 51 ανά βαρέλι στις προβλέψεις του Οκτωβρίου.


Η χαμηλότερη πρόβλεψη αντανακλά μια σειρά από παράγοντες προσφοράς και της ζήτησης. Αυτά περιλαμβάνουν πιο γρήγορα από το αναμενόμενο επανάληψη των εξαγωγών από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στην παραγωγή των ΗΠΑ λόγω των περικοπών του κόστους και την αύξηση της αποτελεσματικότητας, ενός ήπιου χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο, και των υποτονικών προοπτικών ανάπτυξης σε μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς, σύμφωνα με την η τελευταία τριμηνιαία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά 47 τοις εκατό το 2015 και αναμένεται να μειωθεί, κατά μέσο όρο ετησίως, από ένα άλλο 27 τοις εκατό το 2016. Ωστόσο, από την τρέχουσα χαμηλά τους, η σταδιακή ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου αναμένεται κατά τη διάρκεια του έτους, για διάφορους αιτιολογικό. Πρώτον, η απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου στις αρχές του 2016 δεν φαίνεται να δικαιολογούνται πλήρως από τις θεμελιώδεις κινητήριες δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης πετρελαίου, και είναι πιθανό να αντιστρέψει εν μέρει. Δεύτερον, οι παραγωγοί πετρελαίου υψηλό κόστος αναμένεται να στηρίξουν συνεχείς ζημίες και όλο και περισσότερο να κάνει περικοπές παραγωγής που είναι πιθανό να αντισταθμίσει οποιαδήποτε πρόσθετη ικανότητα που έρχονται στην αγορά. Τρίτον, η ζήτηση αναμένεται να ενισχυθεί κάπως με μια μέτρια παραλαβή της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Η αναμενόμενη ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου αναμένεται να είναι μικρότερη από ό, τι τα ριμπάουντ που ακολούθησε απότομη πτώση το 2008, το 1998, και το 1986. Οι προοπτικές των τιμών εξακολουθούν να υπόκεινται σε καθοδικούς κινδύνους σημαντική. 

"Χαμηλές τιμές του πετρελαίου και των εμπορευμάτων είναι πιθανό να είναι μαζί μας για κάποιο χρονικό διάστημα," είπε ο John Baffes, Ανώτερος Οικονομολόγος και επικεφαλής συγγραφέας της αγορές εμπορευμάτων Outlook. "Ενώ βλέπουμε κάποια προοπτική για τις τιμές των εμπορευμάτων να αυξηθούν ελαφρώς κατά τα επόμενα δύο χρόνια , σοβαρούς κινδύνους αρνητικών εξελίξεων παραμένουν. "

Πέρα από τις αγορές πετρελαίου, όλοι οι βασικοί δείκτες τιμών των βασικών εμπορευμάτων αναμένεται να μειωθεί το 2016 λόγω επίμονα μεγάλες προμήθειες, και στην περίπτωση των βιομηχανικών προϊόντων, επιβράδυνση της ζήτησης στις αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς. Συνολικά, οι τιμές για τα 37 από τα 46 βασικά προϊόντα τα μόνιτορ της Παγκόσμιας Τράπεζας αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα για το έτος.

Οι αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς ήταν οι κύριες πηγές της αύξησης της ζήτησης των εμπορευμάτων από το 2000. Ως αποτέλεσμα, αποδυναμώνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης σε αυτές τις οικονομίες που βαρύνουν τις τιμές των βασικών εμπορευμάτων. Μια περαιτέρω επιβράδυνση στις μεγάλες αναδυόμενες αγορές θα μειωθεί η αύξηση συνεργάτη διαπραγμάτευση και την παγκόσμια ζήτηση για εμπορεύματα.

"Οι τιμές Χαμηλή εμπορευμάτων είναι ένα δίκοπο μαχαίρι, όπου οι καταναλωτές στις χώρες εισαγωγής αναμένεται να ωφεληθούν, ενώ οι παραγωγοί χώρες που είναι καθαροί εξαγωγείς υποφέρουν», δήλωσε ο Αϊχάν Kose, Διευθυντής Ανάπτυξης προοπτικές του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Χρειάζεται χρόνος για τα οφέλη των χαμηλότερων των τιμών των εμπορευμάτων που πρόκειται να μετατραπεί σε ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη μεταξύ των εισαγωγέων, αλλά οι εξαγωγείς βασικών προϊόντων αίσθημα του πόνου αμέσως. "

Οι τιμές των μη ενεργειακών αναμένεται να γλιστρήσει 3,7 τοις εκατό το 2016, με μέταλλα πτώση 10 τοις εκατό μετά από μια πτώση 21 τοις εκατό το 2015, λόγω της μαλακότερο ζήτηση στις αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς και τα κέρδη σε νέα δυναμικότητα. Οι τιμές Γεωργίας αναμένεται να μειωθεί 1,4 τοις εκατό, με μειώσεις σε όλες σχεδόν τις κύριες ομάδες προϊόντων, που να προβλέπει επαρκή προοπτικές παραγωγής παρά τους φόβους του Ελ Νίνιο διαταραχές, άνετα επίπεδα των αποθεμάτων, το χαμηλότερο κόστος της ενέργειας, και η ζήτηση για βιοκαύσιμα πλατό.


πηγή http://www.worldbank.org/