Monday, January 18, 2016

Ανοδικό - Σταθεροποιητικό αναμένεται το ξεκίνημα για τις Ευρωπαϊκές αγορές..... το συμβούλιο του ΟΗΕ αποφάσισε άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν...

Σχόλιο Αγοράς ...

Reuters
18  Ιανουαρίου Τα ΣΜΕ των  Ευρωπαϊκών  παραγώγων ανέκαμψαν υψηλότερα τη Δευτέρα, αν και οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές παραμένουν υπό πίεση από μια μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου το οποίο τροφοδότησε περαιτέρω τις ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική ύφεση.

DAX 30... Σε κρίσιμα σημεία στήριξης ο Γερμανικός δείκτης...... ανοδική σκιά από τα χαμηλά ημέρας την Παρασκευή...




Τα Σ.Μ.Ε. στο Euro Stoxx 50, στον DAX της Γερμανίας, της Γαλλίας τον  CAC και της Βρετανίας τον FTSE 100 ήταν από μεταξύ 0,2-0,5 τοις εκατό.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν  φθάσει  στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003, τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν  για  άλμα στις ιρανικές εξαγωγές μετά την άρση των κυρώσεων κατά της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το Συμβούλιο  των Ηνωμένων Εθνών το Σάββατο  ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη είχε εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της να περιορίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα  ανακαλέσουν αμέσως τις κυρώσεις που είχαν για  τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα (BPD), ήδη πριν από τις κυρώσεις το 2011  σε λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε 2,8 τοις εκατό την περασμένη Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Δεκέμβρη 2014.


πηγή  στοιχείων http://www.reuters.com/