Monday, January 4, 2016

Ισχυρή πτώση αναμένεται για τις Ευρωπαϊκές χρηματαγορές κατά το άνοιγμα.... σε συνέχεια των Ασιατικών

Reuters

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

4 Ιανουαρίου Τα  ΣΜΕ των Ευρωπαϊκών παραγώγων μειώθηκαν απότομα τη Δευτέρα, λόγω των  αδύναμων  οικονομικών  στοιχείων της  Κινεζικής αγοράς  καθώς απέφεραν αναστάτωση  στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.



Τα Σ.Μ.Ε. στο EURO STOXX 50 και DAX υποχώρησαν στη  Γερμανικά μεταξύ 2,1-2,5 τοις εκατό, ενώ τα  ΣΜΕ στον FTSE της Βρετανίας και της Γαλλίας CAC έπεσε μεταξύ 1,2-1,4 τοις εκατό.

Η Δραστηριότητα των  εργοστασίων  της Κίνας συρρικνώθηκε για 10ο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο και με πιο ένταση από ότι ρυθμό το Νοέμβριο, μια ιδιωτική έρευνα έδειξε,   ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου πιθανών  θα εισέλθει το 2016 σε μια πιο σταθερή βάση.



Τα αδύναμα στοιχεία προκάλεσαν στη  Κινέζικη  και στις ασιατικές μετοχές πτώση , με τον  Κινέζικό  δείκτη μετοχών CSI300 να πέφτει  7 τοις εκατό τη Δευτέρα, προτρέποντας το χρηματιστήριο να σταματήσει τη διαπραγμάτευση για το υπόλοιπο της ημέρας.



ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ:

ADIDAS:

Adidas αναμένει να έχει επιτύχει ρεκόρ πωλήσεων στην Κίνα με πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ ($ 2,2 δισεκατομμύρια) το 2015, Sueddeutsche Zeitung εφημερίδα της Γερμανίας αναφέρει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Χέρμπερτ Χάινερ, όπως λέει σε μια συνέντευξη. Από το 2016 σε γενικές γραμμές, Χάινερ, δήλωσε: «Είμαι πολύ σίγουρος? Για τα βιβλία μας για το πρώτο εξάμηνο του 2016 είναι η πλήρης Η ομάδα πάλι σχεδιάζει μια σαφή αύξηση των πωλήσεων και των κερδών.».



AIRBUS:

Ευρωπαϊκή planemaker Airbus έχει κερδίσει μια συμφωνία για την πώληση τριών τζετ A380 superjumbo με μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ιαπωνίας ANA Holdings Inc 9202.T σε μια συμφωνία αξίας περίπου ¥ 150 δισεκατομμύρια ($ 1.25 δισεκατομμύρια), ο δείκτης Nikkei ανέφερε.



ΒΡΕΤΑΝΙΑ / ΤΡΑΠΕΖΕΣ:

Δύο ακόμη επενδυτικές τράπεζες έχουν αναφερθεί πληρώνουν μηδενικό φόρο στη Βρετανία το 2014, προτρέποντας την αντιπολίτευση Εργατικό Κόμμα να παροτρύνει την κυβέρνηση να αντιστρέψει μια φορολογική αλλαγή που έκανε για τις τράπεζες πέρυσι.



COMMERZBANK:

Ο δανειστής θέλει να ενισχύσει τις επιχειρήσεις με πλούσιους πελάτες στη Γερμανία και σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των γραφείων παροχής συμβουλών διαχείρισης πλούτου σε περισσότερους από 100 μέχρι τα μέσα του 2016 από 42 σήμερα, επικεφαλής των επιχειρήσεων Gustav Holtkemper είπε Euro am Sonntag εφημερίδα. Η κίνηση με στόχο να αμφισβητήσει την επέκταση με την αποταμίευση και τις συνεταιριστικές τράπεζες στην επιχείρηση, είπε.



LOMBARD Odier:

Ελβετική ιδιωτική τράπεζα Lombard Odier δήλωσε ότι θα καταβάλει 99.800.000 $ στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μη δίωξης με τις αρχές των ΗΠΑ για να εγκατασταθούν έρευνα για τους ισχυρισμούς ότι βοήθησε πλούσιος Αμερικανός πελάτες φοροδιαφεύγουν.

πηγή http://www.reuters.com/