Friday, January 29, 2016

Με ισχυρή άνοδο αναμένεται το άνοιγμα των Ευρωπαϊκών χρηματαγορών...

Σχόλιο Αγοράς...

Reuters

29 Ιανουαρίου Οι  Ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να ξεκινήσουν ανοδικά την Παρασκευή, ακολουθώντας το  ισχυρό ράλι στις Ασιατικές μετοχές μετά που  η Τράπεζα της Ιαπωνίας εξέπληξε τις αγορές υιοθετώντας αρνητικά επιτόκια για την τόνωση της οικονομίας.

DAX 30 futures

 
( Πάνω από την αντίσταση των 9,650μ... κινούνται τα futures  του DAX 30... )

Η Κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα χρεώνει 0,1 τοις εκατό για τα πλεονάζοντα αποθεματικά σταθμευμένα με το ίδρυμα, μια επιθετική πολιτική που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

"Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να πάρουν  μεγάλη ώθηση μετά που η  Τράπεζα της Ιαπωνίας έγινε η τελευταία κεντρική τράπεζα που  υιοθέτησε  αρνητικά επιτόκια», δήλωσε ο αναλυτής της Craig OANDA Erlam.






"Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να είναι η τελευταία κεντρική τράπεζα που θα προβεί στις ενέργειες αυτές κατά τους προσεχείς μήνες, η ΕΚΤ αυτό το μήνα ανέφερε ότι θα εξετάσει επίσης την περαιτέρω ελάφρυνση κατά την προσεχή σύνοδο του Μαρτίου."

 Τα Futures για το Euro Stoxx 50, τον  DAX της Γερμανίας, της Γαλλίας CAC και FTSE της Βρετανίας ήταν όλοι μεταξύ 1,2 τοις εκατό και 1,4 τοις εκατό από το 0728 GMT.

Nikkei της Ιαπωνίας αυξήθηκαν 2,8 τοις εκατό, ενώ ο ευρύτερος  δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας αυξήθηκαν 1,8 τοις εκατό.



πηγή http://www.reuters.com/