Thursday, January 7, 2016

Νέα σημαντική πτώση αναμένεται στις Ευρωπαϊκές χρηματαγορές κατά το άνοιγμα...... αιφνίδια υποτίμηση του Γουάν...και πτώση στις Κινεζικές αγορές...

Σχόλιο Αγοράς..

Reuters

7, Ιανόυαρίου  Τα ΣΜΕ των  Ευρωπαϊκών  παραγώγων μειώθηκαν  εκ νέου την Πέμπτη, μετά την απόφαση της Κίνας να  επιταχύνει  την υποτίμηση του Γουάν,  προκαλώντας πίεση στα  νομίσματα σε ολόκληρη την περιοχή  και  στις εγχώριες χρηματιστηριακές αγορές πτώση.


Τα Σ.Μ.Ε. στο Euro Stoxx 50, ο Γερμανικός DAX και ο Γαλλικός CAC  υποχώρησαν μεταξύ 2,8-3,2 τοις εκατό. Τα  ΣΜΕ στο δείκτη FTSE 100 της Βρετανίας έπεσε 2 τοις εκατό.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) και πάλι εξέκπληξε τις  αγορές, καθορίζοντας το επίσημο μέσο επιτόκιο για το γουάν, επίσης γνωστή ως γιουάν (RMB), στο 6,5646 ανά δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2011.

Τα Κινεζικά  χρηματιστήρια είχαν ανασταλεί για το υπόλοιπο της ημέρας λιγότερο από μισή ώρα μετά το άνοιγμα  τη λειτουργία τους καθώς νέος μηχανισμός κυκλώματος ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα.



Οι επενδυτές έχουν εκφράσει φόβους ότι το Πεκίνο, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους εξαγωγείς, επιτρέπει την ταχεία υποτίμηση του γουάν να επιταχυνθεί, πράγμα που θα σήμαινε, ότι  η οικονομία της Κίνας είναι ακόμη πιο αδύναμη από ότι είχαν φανταστεί. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει, επομένως, ένα άλλο κύμα των ανταγωνιστικών υποτιμήσεων γύρω από την Ασία και σε άλλες σημαντικές οικονομίες.  

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ:

AIRBUS:

Με έδρα τη Σιγκαπούρη εταιρείας χρηματοδοτικής μίσθωσης αεροσκαφών της BOC Aviation Pte παραγγείλει 30 Airbus A320 Ομάδα αεριωθούμενα στενής ατράκτου, στο τέλος του Δεκεμβρίου, όπως ράμπες μέχρι το στόλο της μπροστά από μια αρχική δημόσια προσφορά $ 3 δις στο Χονγκ Κονγκ.



Air France-KLM:

Η Air France-KLM και το γαλλικό δίκτυο της Air France και έκανε μια λειτουργικά κέρδη το 2015, κορυφαία στελέχη της εταιρείας, δήλωσε την Τετάρτη.



BAYER / SYNGENTA:

Ένα εντομοκτόνο που χρησιμοποιείται ευρέως στα φυτά του βαμβακιού και εσπεριδοειδή μπορεί να βλάψει τις μέλισσες που έρχονται σε επαφή με τις καλλιέργειες, υπό ορισμένες συνθήκες, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, δήλωσε την Τετάρτη. Η Bayer CropScience, Syngenta AG και άλλες επιχειρήσεις που παράγουν ή πωλούν τα προϊόντα neonic έχουν πει μολύνσεις από ακάρεα και άλλους παράγοντες που ευθύνονται για τους θανάτους των μελισσών.



BRITISH ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ:

Βρετανοί ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων έφτασε σε ιστορικά υψηλά του περασμένου έτους, δύο πηγές στο Reuters επικαλούμενο προκαταρκτικά στοιχεία της βιομηχανίας, βοήθησε από την αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, τη δύναμη της στερλίνας και φτηνά δάνεια αυτοκινήτων.


πηγή http://www.reuters.com/