Monday, January 11, 2016

Στην Τουρκία το μερίδιο του λέοντος των κονδυλίων για την προσφυγική κρίση .....σε εφαρμογή κοινό σχέδιο ΕΕ -Τουρκίας....

Ο Αντιπρόεδρος Timmermans στην Τουρκία για συνομιλίες σχετικά με την κρίση των προσφύγων

  11/01/2016                                         Δελτίο Τύπου

Ο Αντιπρόεδρος Timmermans της ΕΕ επισκέπτεται την Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών κ Mevlüt Çavuşoğlu, τον  Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ Volkan Bozkir και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ Μπεκίρ Bozdag για συζητήσεις σχετικά με την εφαρμογή του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.


Ο κύριος σκοπός της επίσκεψης αυτής είναι να διασφαλιστεί ότι η εφαρμογή του Κοινού Σχεδίου Δράσης γίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή συνεργάζεται τώρα με τα κράτη μέλη και με τις τουρκικές αρχές.

Την Τετάρτη, ο Αντιπρόεδρος Timmermans θα ενημερώσει το Σώμα των Επιτρόπων σχετικά με την έκβαση αυτών των πολιτικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου.

Το Κοινό Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας εγκρίθηκε ad referendum στις 15 Οκτωβρίου, και στη συνέχεια εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η Επιτροπή πρότεινε, στις 24 Νοεμβρίου, μια διευκόλυνση για τους Πρόσφυγες € 3 δις για την Τουρκία, και στις 15 Δεκεμβρίου παρουσίασε Σύσταση για την εθελοντική ανθρωπιστική Επανεισδοχής με την Τουρκία για τους πρόσφυγες από τη Συρία.


Ο πρώτος αντιπρόεδρος θα μιλήσει επίσης με τους  Τούρκους πρεσβευτές στο ετήσιο συνέδριο τους, σχετικά με το θέμα της εταιρικής σχέσης ΕΕ-Τουρκίας.

πηγή http://ec.europa.eu/