Wednesday, January 27, 2016

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις... και προχωρά σε μείωση προμηθειών για συναλλαγές μέσω POS.

                                                      Δελτίο  Τύπου

Αθήνα  27/1/2016 

Η Εθνική Τράπεζα, πρωτοπορεί στη στήριξη της Οικονομίας και της Επιχειρηματικότητας της χώρας. 

• Μείωση προμήθειας σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην εκκαθάριση συναλλαγών μέσω POS.

• Διάθεση Mobile POS για επαγγελματίες με εξαιρετικά χαμηλό κόστος. 

• Στήριξη Νεοφυών επιχειρήσεων.


Η Εθνική Τράπεζα, αναλαμβάνει καίριες πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας της αγοράς, την αύξηση των συναλλαγών και τη στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

1. Με την καινοτόμο υπηρεσία i-bank POS, απευθύνεται σήμερα σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ατομικές, ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες επιχειρήσεις), μειώνοντας δραστικά την προμήθεια εκκαθάρισης συναλλαγών μέσω τερματικών συσκευών (POS). Η προμήθεια που θα ισχύει από 15/2/2016 καθορίζεται σε 0,50%, για συναλλαγές έως €10, με όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες.

Με τον τρόπο αυτό, η Εθνική Τράπεζα επιτρέπει σε χιλιάδες σημεία λιανικής πώλησης, σε όλη την Ελλάδα όπως ενδεικτικά, καταστήματα ψιλικών ειδών, mini market, περίπτερα, καταστήματα γρήγορης εστίασης, να αποδέχονται πληρωμές με κάρτες, ακόμη και για αγαθά με πολύ χαμηλό περιθώριο κέρδους. 

Η χρήση των καρτών σε εκατομμύρια καθημερινές συναλλαγές χαμηλής αξίας, θα συμβάλλει στη μείωση του σημαντικού κόστους διαχείρισης μετρητών, στη σταδιακή αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και συνολικά στην εξυγίανση του τρόπου λειτουργίας της αγοράς.

Χρησιμοποιώντας σήμερα το δίκτυο τερματικών συσκευών της Εθνικής Τράπεζας, κάθε επιχείρηση και κάθε 

επαγγελματίας που θέλει να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις της αγοράς 

επωφελείται επιπλέον από:

- Εξυπηρέτηση των καρτών όλων των Τραπεζών 

- Ταχύτητα και ασφάλεια στην πραγματοποίηση των συναλλαγών

- Αποδοχή των καρτών που υποστηρίζουν ανέπαφες συναλλαγές (Contactless)

- Συμμετοχή στο πρόγραμμα επιβράβευσης συναλλαγών go4more

- Τηλεφωνική υποστήριξη από εξειδικευμένα στελέχη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα

2. Επεκτείνει την καινοτόμο υπηρεσία i-bank POS, διαθέτοντας στην αγορά φορητή ασύρματη τερματική συσκευή POS (i-bank mobile POS), η οποία συνδεόμενη με έξυπνες συσκευές (κινητά τηλέφωνα ή tablets), επιτρέπει την αποδοχή πληρωμών με κάρτες. Η λύση απευθύνεται σε χιλιάδες επαγγελματίες (τεχνικά επαγγέλματα, ταξί, ιατροί, ασφαλιστές, κλπ) επιτρέποντάς τους να δέχονται πληρωμές από τους πελάτες τους με κάρτες σε οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκονται. Το κόστος του i-bank mobile POS ανέρχεται στα 99€ πλέον ΦΠΑ και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για την απόκτησή του από τις 15/2/2016. 

3. Στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds, παρέχει σε νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, εντελώς ανέξοδα για τον πρώτο χρόνο και με εξαιρετικά προνομιακή προμήθεια από το δεύτερο χρόνο και μετά, υπηρεσίες εκκαθάρισης πληρωμών στους πελάτες τους με χρήση κάρτας για τις online αγορές τους (υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου, i-bank e-commerce). Στόχος της δράσης είναι η επιβράβευση και η ανάδειξη start-ups που προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, διαθέτουν πλήρη επιχειρηματικά μοντέλα, οικονομική βιωσιμότητα και υψηλή αναπτυξιακή προοπτική. 

Η Εθνική Τράπεζα υλοποιεί σταθερά τη δέσμευσή της για τη στήριξη των επιχειρήσεων της χώρας μας και συμβάλλει ενεργά στην επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας.


πηγή https://www.nbg.gr/