Thursday, February 4, 2016

Παρουσιάστηκαν οι Οικονομικές προβλέψεις από την ΕΕ ..για το 2016....ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να αυξηθεί στο 1,7%.....Το ασθενέστερο διεθνές περιβάλλον ενέχει κίνδυνο. και σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί....

                                                     Δελτίο  Τύπου

04/02/2016

Χειμώνας 2016 Οικονομική Πρόβλεψη: 

Η ευρωπαϊκή οικονομία διανύει πλέον το τέταρτο έτος της ανάκαμψης και της ανάπτυξης συνεχίζεται με μέτριο ρυθμό, κυρίως από την κατανάλωση. Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις και κινδύνους για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη, ως εκ τούτου αυξάνεται.


Στη ζώνη του ευρώ, ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να αυξηθεί στο 1,7% φέτος από 1,6% το προηγούμενο έτος, και να αναρριχηθεί στο 1,9% το 2017. η οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ αναμένεται να παραμείνει σταθερός στο 1,9% το τρέχον έτος και να αυξηθεί στο 2,0% το επόμενο έτος .

Valdis Dombrovskis , Αντιπρόεδρος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, δήλωσε: «Η Ευρώπη συνεχίζει την ανάκτησή της, με την αύξηση σε γενικές γραμμές με τις προηγούμενες προβλέψεις μας, το φθινόπωρο Πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί μέτρια ανάπτυξη στην Ευρώπη αντιμετωπίζει αυξανόμενες αντιξοότητες, από την πιο αργή.. ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα, να αδύναμο παγκόσμιο εμπόριο και τις γεωπολιτικές εντάσεις στη γειτονιά της Ευρώπης. είναι σημαντικό να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που μπορούν να βοηθήσουν τις οικονομίες μας να αναπτυχθούν, να αντέξει κλυδωνισμούς στο μέλλον, και να βελτιώσει τις ευκαιρίες απασχόλησης για τον πληθυσμό μας. "

Pierre Moscovici , ο Επίτροπος Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνειακής, δήλωσε: "Η ευρωπαϊκή οικονομία με επιτυχία στις καιρικές συνθήκες νέες προκλήσεις αυτό το χειμώνα, που υποστηρίζεται από φθηνό πετρέλαιο, το επιτόκιο του ευρώ και τα χαμηλά επιτόκια Παρ 'όλα αυτά, το ασθενέστερο διεθνές περιβάλλον ενέχει κίνδυνο. και σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. υπάρχει περισσότερη δουλειά να κάνουμε για να ενισχύσει τις επενδύσεις, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά μας με έναν έξυπνο τρόπο και να ολοκληρώσει το έργο του καθορισμού των δημόσιων οικονομικών μας. "


πηγή http://ec.europa.eu/