Thursday, February 4, 2016

Η ανασκόπηση των αγορών ... από την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ανασκόπηση Αγορών

04/02/2016

Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε €813 εκατ. από δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 6 μηνών. Η απόδοση παρέμεινε αμετάβλητη στο 2,97%.


 Ο δείκτης ΡΜΙ υπηρεσιών της Γερμανίας διαμορφώθηκε στο 55 το Ιανουάριο σύμφωνα με την τελική μέτρηση χαμηλότερα από το 55,4 της πρώτης εκτίμησης. Ο αντίστοιχος δείκτης για την Ευρωζώνη για τον Ιανουάριο δεν μεταβλήθηκε από την αρχική του εκτίμηση στο 53,6. Ο δείκτης ΡΜΙ υπηρεσιών της Μ. Βρετανίας ενισχύθηκε στο 55,6 τον Ιανουάριο από 55,5 τον Δεκέμβριο και ενώ αναμενόταν υποχώρηση στο 55,4.

 Οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες, 0,3% τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν μείνει αμετάβλητες. Σε ετήσια βάση, σημείωσαν άνοδο 1,4%, έναντι προηγούμενης ανόδου 1,6% και αναμενόμενης 1,5%.

 Ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 205 χιλ θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της ADP. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 195 χιλ θέσεις εργασίας, ενώ τον Δεκέμβριο οι θέσεις εργασίας είχαν αυξηθεί κατά 267 χιλ σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.

 Ο δείκτης ΡΜΙ υπηρεσιών στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 53,2 τον Ιανουάριο από 53,7 που ήταν η αρχική εκτίμηση. Σημαντικά υποχώρησε ο δείκτης ISM υπηρεσιών, στο 53,5 τον Ιανουάριο από 55,8 τον Δεκέμβριο και ενώ αναμενόταν υποχώρηση στο 55,1.




Απώλειες κατέγραψαν τα αμερικανικά κυβερνητικά ομόλογα την Τετάρτη προς τα τέλη της συνεδρίασης ακολουθώντας το ράλι της τιμής του πετρελαίου, με την απόδοση της δεκαετίας να σημειώνει άνοδο 4 μ.β στο 1,89%. Αρχικά οι τιμές των ομολόγων κινήθηκαν ανοδικά μετά την επιβράδυνση του τομέα υπηρεσιών στις ΗΠΑ αλλά και δηλώσεις αξιωματούχου της Fed που αντιμετωπίζει σκεπτικά μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο.

 Tα γερμανικά κυβερνητικά ομόλογα κατέγραψαν κέρδη με την απόδοση της δεκαετίας να υποχωρεί 3 μ.β στο 0,28% προς το τέλος της συνεδρίασης ακολουθώντας την πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2007 η απόδοση της γερμανικής δεκαετίας είναι χαμηλότερα από την απόδοση των τρίμηνων Treasuries.



Σημαντικά ενισχύθηκε το πετρέλαιο καθώς ο ρώσος Υπ. Εξωτερικών ανέφερε ότι η Ρωσία είναι πιθανό να συζητήσει με τον ΟΠΕΚ για το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής. Η τιμή του crude έκλεισε 8,03% υψηλότερα, στα $32,28 ανά βαρέλι.

Νέα άνοδο για, τέταρτη συνεχή ημέρα, κατέγραψε ο χρυσός, με την τιμή του να κλείνει ενισχυμένη 1,20%, στα $1142,65 ανά ουγγιά.

Το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου ύστερα από τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ. Η ισοτιμία EURUSD διαμορφώθηκε 1,70% υψηλότερα, στο 1,1105 (κλείσιμο Ν. Υόρκης).



πηγή http://www.piraeusbankgroup.com/