Tuesday, February 2, 2016

Την δέσμευση του για επανεξέταση της Νομισματικής πολιτικής τον Μάρτιο.... επανέλαβε ο Mario Draghi.....μιλώντας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου...


ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ   Δελτίο Τύπου - Οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις 

"Η ΕΚΤ θα επανεξετάσει την νομισματική της πολιτική τον  Μάρτιο", λέει ο Mario Draghi στους ευρωβουλευτές

  01/02/2016 - 21:47

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική σε μια συζήτηση με τους βουλευτές το απόγευμα της Δευτέρας, λέγοντας ότι η Τράπεζα θα αναθεωρήσει την νομισματική της πολιτική το Μάρτιο και αναγνωρίζοντας ότι οι προοπτικές του πληθωρισμού Δεκέμβριος 2015 ήταν πάρα πολύ ρόδινα.


Ο κ Draghi τόνισε σε αλλαγές στις συνθήκες στις οποίες δραστηριοποιείται η Τράπεζα. Από τη μία πλευρά, ο ίδιος σημείωσε την μέτρια ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης - κυρίως από την εγχώρια ζήτηση, αλλά από την άλλη, είδε αύξηση σε καθοδικούς κινδύνους λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις αναδυόμενες προοπτικές ανάπτυξης των αγορών », την μεταβλητότητα στις αγορές εμπορευμάτων χρηματοπιστωτικών διαφήμισης και τους γεωπολιτικούς κινδύνους.


Οι βουλευτές ρώτησαν τον κ Ντράγκι για πολλά θέματα, που κυμαίνονται από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της, με την απόφασή του επιτοκίου και τις συνέπειες για τις συντάξεις και την εξοικονόμηση ενέργειας, με τη στάση του σχετικά με την αναμενόμενη σύστημα εγγύησης των καταθέσεων, τα υψηλά επιτόκια δανεισμού για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και του να λάβει σχετικά με το αν οι χώρες τρέχουν πλεόνασμα, όπως η Γερμανία, θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο για να εξομαλύνει αυτό που ορισμένοι ονομάζουν αυτό «ανισορροπία».



Ο κ Draghi αναγνώρισε ότι η προοπτική του πληθωρισμού έγινε απτή ασθενέστερη από ό, τι αναμενόταν τον Δεκέμβριο του 2015, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και ασθενέστερη από την αναμενόμενη αύξηση των μισθών. Είπε ότι η ΕΚΤ θα αναθεωρήσει τη νομισματική της πολιτική κατά την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της το Μάρτιο, όταν οι νέες μακροοικονομικές προβολές είναι διαθέσιμες.


πηγή
Ron Korver
COMM - PRESS
Τον αριθμό τηλεφώνου(+32) 2 28 44659 (BXL)
Τον αριθμό τηλεφώνου(+33) 3 881 74903 (STR)
Αριθμός κινητού τηλεφώνου(+32) 498 98 35 88
Διεύθυνση e-mailronnie.korver@europarl.europa.eu
Διεύθυνση e-mailecon-press@europarl.europa.eu