Monday, May 23, 2016

Οι ταύροι αναμφίβολα έχουν το πάνω χέρι .. αλλά και οι κανόνες έχουν την αξία τους .. ΔΤΡ

Δείκτης Ελληνικών Τραπεζών ... FTSE BANKS  ( ΔΤΡ)




Με μία νέα δυναμική κίνηση ο ΔΤΡ..  με ένα ανοδικό gap.. στις 59,62 μ.. κατά την σημερινή συνεδρίαση επιβεβαίωσε την ανοδική του διαφυγή πάνω από διαγώνια αντίσταση D1.. επιβεβαιώνοντας το ανοδικό momentum.. χτυπώντας και κλείνοντας στην συνέχεια πάνω από την ισχυρή αντίσταση Α2... στις 61,20 μ.. όπου και εντοπιζόταν ο ανοδικός στόχος του patemm ... ( ΔΤΡ ) μετά την ανοδική διαφυγή που σημειώθηκε στις 53,94 μ.. 



Τα καλά νέα ... η σημερινή νέα ισχυρή ανοδική κίνηση πάνω από την αντίσταση Α2.. και επισήμως θέτει τον ΔΤΡ.. σε μεσοπρόθεσμη ανοδική πορεία με κύρια χαρακτηριστικά την κίνηση στο πάνω ακρότατο των Bollinger Bands.. διευρύνοντας το ... καθώς και την αυξανόμενη θετική απόκλιση ανάμεσα στους ταλαντωτές των ΕΜΑ 9 .. και ΕΜΑ 21.. με τους ταύρους αναμφίβολα να έχουν το πάνω χέρι ... και αν και εφόσον επιβεβαιωθεί η διάσπαση της Α2.. αντίστασης  (φίλτρο 3 ημερών.. ) η επόμενη πλησιέστερη αντίσταση εντοπίζεται στις 159,00μ.. καθώς στο ενδιάμεσο διάστημα μεσολαβούν  μόνο οι αποφράδες συνεδριάσεις μετά την καταστροφική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών τον Δεκέμβριο του 2015.. 

Τα άσχημα νέα...  είναι ότι δεν έχω στήριξη.. και εξαρτώμαι από τις πολιτικές εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με φόντο την   απελευθέρωση ρευστότητας την συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής  χαλάρωσης Q ..  της ΕΚΤ... και βεβαίως κάποια απτά σημάδια αναφορικά με την υπόθεση ΧΡΕΟΣ...

Το δεύτερο σκέλος δεν με απασχολεί τόσο διότι πλέον οι κυβερνώντες έχουν πλέον  παραδώσει γη και ύδωρ.. με έναν και μόνο στόχο... ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΑΣΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.. οπότε λίγο πολύ οι εξελίξεις είναι δρομολογημένες  και οι όποιες παλινωδίες θα λυθούν σε πολιτικό επίπεδο.. 

Το φλέγον θέμα είναι αυτό της στήριξης.. καθώς για να έχω μία υγιή ανοδική διαφυγή προς τις 159.00 μ..  θα ήταν φρόνιμο και τεχνικά επιβεβλημένο πρώτα να αποφορτιστούν οι ταλαντωτές ..  με το ενδεχόμενο της περιστροφής  πλησίον αυτών των επιπέδων ... πριν την διαφυγή πάνω από το επίπεδο της Α2..  να είναι αυξημένο ... καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες η πλησιέστερη ουσιαστική στήριξη εντοπίζεται στο επίπεδο των 53,94μ.. στην αντίσταση Α1 η οποία πλέον  μετατρέπεται σε στήριξη S1... και σύμφωνα με τον κανόνα των αγορών ... ένα επίπεδο τιμών λαμβάνει τον χαρακτηρισμό  ... μετά από επιτυχές RETEST ... 

 Σε κάθε όμως περίπτωση θα πρέπει να έχουμε στο νου μας  ότι κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του..  Καλή επιτυχία στις επιλογές σας..