Tuesday, October 25, 2016

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Σχόλιο Αγοράς ..

Καλημέρα Ελλάδα .. Μόνο ένας αφελής, πιστεύω ότι θα μπορούσε να πιστέψει τις < φανφάρες> του οικονομικού επιτελείου ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα έκλεινε ως δια μαγείας εντός ολίγων ημερών, ενισχύοντας το σενάριο περί του < τρένου > της επερχόμενης ανάπτυξης . Η εμπλοκή που σημειώθηκε αρχικά στο θέμα των < κόκκινων > επιχειρηματικών δανείων, φάνταζε εξ΄αρχής ως προπομπός του τι θα ακολουθούσε, καθώς το < όνειρο> της εξαγγελίας περί κατώτατου μισθού στα 751 ε .. φαίνεται να συνθλίβεται, με το ενδεχόμενο να διασπαστεί και το ισχύον επίπεδο  των 450 ε. .. την ώρα που ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία .. παρουσιάζει έλλειμμα 17 δισ ευρώ, φέρνοντας στο προσκήνιο τον εφιάλτη της ενεργοποίησης του  < αυτόματου κόφτη > στους μισθούς και τις συντάξεις , την ίδια ώρα που η < ροζ κορδέλα > του αφορολόγητου των 9,000 ε να τίθεται σε αμφισβήτηση, όπως σε αμφισβήτηση τίθεται πλέον και το πρωτογενές πλεόνασμα , και συνεπώς το προσχέδιο του  προυπολογισμού για το 2017 .. με ότι αυτό συνεπάγεται ... αν και στον αντίποδα χθες εγκρίθηκε και το υπόλοιπο της δόσης των 2,8 δισ .. δίνοντας μία πρόσκαιρη ανάσα.. 

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index



Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ... Η αγορά εξακολουθεί παρά τις διορθωτικές αψιμαχίες να  κινείται πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku παραμένοντας bullish σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο . 


Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , ο ταλαντωτής Chikou Span ( πράσινη γραμμή )  έχει δώσει καθοδική γωνία απόκλισης .. προ διαθέτοντας για επερχόμενη διορθωτική κίνηση .. ένα σήμα το οποίο και ενισχύθηκε χθες, ύστερα από την αρνητική σκιά που σημειώθηκε στα υψηλά ημέρας και το αρνητικό γύρισμα τιμών ..  Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ), αν και έδωσε αλλαγή τάσης στις 583,62 μ δεν κατάφερε να διατηρήσει το σήμα του καθώς έχει κόψει καθοδικά τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ... ενώ ο  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . )  κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) .. διατηρώντας μία ανοδική ήπια  τάση ... η οποία δύναται να αλλάξει κατεύθυνση αν και εφόσον οι τιμές του Γ.Δ. διασπάσουν πτωτικά  το επίπεδο του δείκτη  Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) .. 


Οι Ελληνικές Τράπεζες 



Λίγο μετά το άνοιγμα των Ευρωπαϊκών αγορών θετική εικόνα παρουσιάζουν, τα Συμβόλαια των Ελληνικών Τραπεζών στην αγορά της Φρανκφούρτης .. με τα συμβόλαια της ALPHA BANK  να παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον σημειώνοντας κέρδη 2.51 % στα 1.589 e .. κινούμενα σε μία ακόμα περιστροφή γύρω από το pivot point  ..  με τον ταλαντωτή του δείκτη fast stochastic ... να έχει δώσει βραχυπρόθεσμο σήμα εισόδου  ...





Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.