Wednesday, October 26, 2016

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Σχόλιο Αγοράς 

Καλημέρα Ελλάδα ... Χρόνια πολλά στην Θεσσαλονίκη μας .. χρόνια πολλά  σε όλες και όλους τους εορτάζοντες .. Μία στασιμότητα παρατηρείται στις Διεθνείς αγορές , ενισχύοντας τα σενάρια περί επερχόμενης διορθωτικής κίνησης καθώς οι τιμές δείχνουν αδυναμία να κινηθούν σε υψηλότερες τιμές  .. Στασιμότητα όμως παρατηρείται και στα εγχώρια οικονομικά θέματα ... με την διαπραγμάτευση να ολισθαίνει, την ίδια ώρα που Ευρωπαίοι  οικονομικοί παράγοντες κρούουν των κώδωνα περί των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις  μεταρρυθμίσεις. Στα θετικά η επερχόμενη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, καθώς αναβαθμίζει την παρουσία μας στον ευρύτερο χώρο, αλλά με εθιμοτυπικό χαρακτήρα καθώς η θητεία του βαίνει στην λήξη της. Στο προσκήνιο ξανά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών .. την ίδια ώρα που η υπέρμετρη φορολόγηση και αυτόν τον μήνα θα αδειάσει τον οικογενειακό προυπολογισμό .. ενώ οι < επενδυτές συνωστίζονται>  στα σύνορά μας .. 

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index



Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ... Η αγορά κινείται πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku παραμένοντας bullish σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο .. μία τάση η οποία όμως βρίσκεται πλέον υπό αμφισβήτηση καθώς οι ταλαντωτές ενισχύουν το σήμα εξόδου .. 



Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ), αν και έδωσε αλλαγή τάσης στις 583,62 μ δεν κατάφερε να διατηρήσει το σήμα του καθώς έχει κόψει καθοδικά τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ... Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί  στον ταλαντωτή Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) ο οποίος έχει δώσει καθοδική απόκλιση με  σήμα εξόδου το οποίο και ενισχύει την καθημερινή απόκλιση του  ..  Ο ταλαντωτής  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) ναι μεν  κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) .. αλλά  δείχνει να χάνει την ανοδική ορμή του  ... χαρακτηριστικό της αδυναμίας ... για υψηλότερα επίπεδα τιμών ...  ενώ ιδιαίτερο ανησυχητικό στοιχείο είναι η παραβίαση του επιπέδου τιμών του ταλαντωτή    Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ.) από τις τιμές του Γ.Δ. μία κίνηση η οποία ενισχύει  το διορθωτικό σενάριο .. Υπάρχει όμως  το ενδεχόμενο  μίας  πρόσκαιρης πιθανής θετικής αναπήδησης από την στήριξη του ταλαντωτή του δείκτη fast stochastic  ... αν οι τιμές καταφέρουν να διατηρηθούν γύρω από το επίπεδό της .. 



Οι Ελληνικές Τράπεζες 




Λίγο μετά το άνοιγμα των Ευρωπαϊκών αγορών μικτή  εικόνα παρουσιάζουν, τα Συμβόλαια των Ελληνικών Τραπεζών στην αγορά της Φρανκφούρτης .. με τα συμβόλαια της Εθνικής Τράπεζας να παρουσιάζουν  ενδιαφέρον σημειώνοντας κέρδη 1.06% στα 0.190 e .. ενώ τα Συμβόλαια της Eurobank να σημειώνουν απώλειες 1,50% στα 0,518 .. Ιδιαίτερη όμως προσοχή καθώς ο όγκος είναι πολύ μικρός ...και ήδη οι Ευρωπαϊκές αγορές κινούνται στο κόκκινο ..




Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.