Thursday, October 27, 2016

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Σχόλιο Αγοράς 

Καλημέρα Ελλάδα .. και Χρόνια Πολλά . - Η ανάπτυξη που τόσο πολύ αναμέναμε είναι ΕΔΩ .. καθώς σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας στο top 10  του κόσμου, με βάση τις μεταρρυθμίσεις που έχουν αναληφθεί, είναι το Μπρουνέι το  Καζακστάν η Κένυα η  Λευκορωσία η  Ινδονησία τα  Σκόπια η Γεωργία το Πακιστάν τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  και το Μπαχρέιν .. χαρακτηριστικό της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας που έχουν επιφέρει οι Κυβερνητικές επιλογές  .. είναι ότι στο νούμερο 25 της Παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Πορτογαλία στο 36 η Ρουμανία στο 39 η Βουλγαρία στο 45 η Κύπρος στο 56 η Ρουάντα στο 58 η Αλβανία και στο 61 η Ελλάδα ...  Ευτυχώς όμως το < ηθικό πλεονέκτημα > είναι εδώ  ??? όπως και η νομιμότητα ... μιας και το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τον πολυδιαφημισμένο Νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ... και τα έσοδα δια μοιράστηκαν  στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες  !!!  Άλλη μία εξαγγελία ... όπως και τόσες άλλες, σε ένα ακροατήριο που πλέον έχει σταματήσει να αναμασά < σανό > .... 

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index




Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ... Η αγορά εξακολουθεί κινείται πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku παραμένοντας bullish σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, με τις τιμές να εισέρχονται  στην ζώνη στήριξης των 585 μ όπου και αναμένεται να βρει στήριξη, με αυξημένη την πιθανότητα εκδήλωσης μίας πρόσκαιρης τεχνικής  ανοδικής αντίδρασης ... αν και τα περιθώρια  στενεύουν λόγω του αρνητικού κλίματος που εμφανίζεται στις διεθνείς αγορές ... και της αστάθειες που δύναται να προκύψει .. λόγω των εσωτερικών εξελίξεων  . 


Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ), αν και έδωσε αλλαγή τάσης στις 583,62 μ δεν κατάφερε να διατηρήσει το σήμα του καθώς έχει κόψει καθοδικά τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ... διατηρώντας μία ουδέτερη τάση στο επίπεδο των 580 μ ..

 Ο ταλαντωτής Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) ο οποίος έχει δώσει καθοδική γωνία απόκλισης .. ύστερα από την χθεσινή αναπήδηση μας δίνει μία αδύναμη θετική απόκλιση ... προ διαθέτοντας για μικρού τύπου τεχνικής αντίδρασης  .. Ο δείκτης  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) εξακολουθεί   κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) .. διατηρώντας μία βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση ... με βασική προϋπόθεση οι τιμές του Γ.Δ. να ανακάμψουν πάνω από το επίπεδο τιμών του δείκτη  Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. )  ..


Ο ταλαντωτής του δείκτη fast stochastic όπως αναμέναμε ( βλ. χθεσινή ανάρτηση) από το επίπεδο τιμών της στήριξης του έδωσε μία τεχνικού είδους θετική αντίδραση δίνοντας μια θετική γωνία απόκλισης ... αλλά για ασφαλέστερα συμπεράσματα θα πρέπει να διέλθει πάνω από το επίπεδο τιμών της στήριξης του .. 



Οι Ελληνικές Τράπεζες 




Λίγο μετά το άνοιγμα των Ευρωπαϊκών αγορών μικτή  εικόνα παρουσιάζουν, τα Συμβόλαια των Ελληνικών Τραπεζών στην αγορά της Φρανκφούρτης .. με τα συμβόλαια της Εθνικής Τράπεζας να παρουσιάζουν πιέσεις  σημειώνοντας απώλειες 1.76% στα 0.186 e .. με την  ΕΜΑ 9 .. να τέμνει προς κόψιμο την ΕΜΑ 21 στα 0,19247. .. με αυξημένη την πιθανότητα να έχει δώσει βραχυπρόθεσμο σήμα εξόδου  .. 







Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.