Friday, November 25, 2016

Σε ενοποιημένο επίπεδο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €0,1 εκατ. έναντι ζημιών €19,1 εκατ. το ενιάμηνο του 2015. - Οικονομικές Καταστάσεις LAMDA DEVELOPMENT

Δελτίο Τύπου -   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ/ ΕΚΘΕΣΕΩΝ   -  LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε.


Συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2013, και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η λειτουργική κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA), κινήθηκε έντονα ανοδικά και αυτό το τρίμηνο παρουσιάζοντας αύξηση 6,7% το Ενιάμηνο 2016 - 

-  σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, και ανήλθε στα €32,0 εκατομμύρια. Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου προ αποτιμήσεων ανήλθαν σε €26,7 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 11,7% σε σχέση με το ενιάμηνο του 2015. 


ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 4,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό ενιάμηνο ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 2,1%. Η μέση πληρότητα των εμπορικών μας κέντρων προσεγγίζει το 99% ενώ εξακολουθεί να παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον για μισθώσεις. 



Η θετική διαφοροποίηση της δραστηριότητας των εμπορικών κέντρων από την υπόλοιπη αγορά λιανικής συνεχίζεται καθώς αποτελούν σημεία αναφοράς και προτίμησης από το καταναλωτικό κοινό. Οι έμποροι λιανικής συνεχίζουν να έχουν μεγάλη υποστήριξη σε ενέργειες marketing και επικοινωνίας καθώς και να απολαμβάνουν τα οφέλη της υψηλής επισκεψιμότητας, όπως αποδεικνύει η μέχρι σήμερα πορεία.


Η λειτουργική κερδοφορία του “The Mall Athens” ανήλθε στα €19,5 εκατ. σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο κατά 7,7%. Σημειώνεται ότι ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση κατά 3,1% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκε ανοδικά κατά 2,2%.

 Η λειτουργική κερδοφορία του “MediterraneanCosmos” στη Θεσσαλονίκη ανήλθε σε €10,6 εκατ., παρουσιάζοντας άνοδο κατά 3,9%. Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε άνοδο της τάξεως του 5,2%. Επίσης, σημειώθηκε και αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 1,4%, ενώ βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους μίσθωσης. 

 Σε ότι αφορά το Golden Hall, η λειτουργική του κερδοφορία ανήλθε σε €11,6 εκατ., παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 8,4%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων και ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκαν ανοδικά κατά 6,7% και 3,6% αντίστοιχα. Όλα τα ανωτέρω μεγέθη επιβεβαιώνουν την ηγέτιδα θέση των εμπορικών μας κέντρων στο χώρο του λιανεμπορίου αλλά και την ανθεκτικότητά τους στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.




πηγή https://www.helex.gr/