Sunday, November 20, 2016

Συνεχίζεται η θετική αντίδραση από την ALPHA BANK, παραμένοντας bullish σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο . ..

Τεχνικά Διαγράμματα Ελληνικών Τραπεζών ... ALPHA BANK 




Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και φίλες αναγνώστες ... Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίστηκε η ανοδική αντίδραση της Τραπεζικής Μετοχής, στον απόηχο των προσδοκιών, για την θετική πορεία της ανάπτυξης, όπως αποτυπώνεται από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ... αλλά και από την πεποίθηση  ότι το οικονομικό επιτελείο θα μεθοδεύσει την επίσπευση των < συζητήσεων > για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης .. με καταλυτική ημερομηνία το Eurogroup της 5 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε, στο τραπέζι να πέσει ο ορισμός της αναδιάρθρωσης του χρέους .. μία αναδιάρθρωση η οποία έχει αποσαφηνιστεί και διατυπωθεί στο Eurogroup της 24 Μαΐου .. και αφορά τον   προσδιορισμό  των ειδικών Βραχυπρόθεσμων  μέτρων (όπως μεγαλύτερη περίοδος χάριτος και προθεσμίες πληρωμής), τα οποία δύνατο  να χρησιμοποιηθούν, εάν κριθεί  απαραίτητο, στη λήξη του τρέχοντος  προγράμματος το 2018,  μέτρα τα οποία αφορούν και επιστροφές κερδών στην Ελλάδα από SMPs και ΑΝFAS (κέρδη από ελληνικά ομόλογα) .. έστω και αν η Κυβέρνηση για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης  ...  προσδοκά κάτι περισσότερο ...!!!



Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην τεχνική εικόνα της μετοχής .. Η μετοχή της ALPHA BANK  κινείται πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku παραμένοντας bullish σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο . 

Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ), αν και έδωσε αλλαγή τάσης στα 1,594 ε  ..  δεν κατάφερε να διατηρήσει το σήμα του καθώς έχει κόψει καθοδικά τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) στο επίπεδο των  1,539 ε ..  ... 

Όμως ο   ταλαντωτή Chikou Span ( πράσινη γραμμή )  έχει δώσει ισχυρή θετική  γωνία απόκλισης ..  στο επίπεδο των 1,411 προ διαθέτοντας για ισχυρή ανοδική  κίνηση .. με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο επίπεδο των 1,719 .. και στην προηγούμενη τοπική κορυφή του ..

Ο  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) ενισχύει το ανοδικό σήμα, καθώς  κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) .. με επιφύλαξη όμως ... καθώς δεν έχει λάβει ακόμα ξεκάθαρη θετική απόκλιση ... 




Η ίδια θετική εικόνα επικρατεί και στους δείκτες κλασικής τεχνικής ανάλυσης , με το ενδιαφέρον να επι κεντρώνεται στον ταλαντωτή του δείκτη MACD ... ο οποίος έχει δώσει θετική γωνία απόκλισης και αγοραστικό σήμα ... στο μέσω επίπεδο τιμών του .. ένα αγοραστικό σήμα το οποίο θα πρέπει να λάβει ισχυρότερες τιμές ... για να μην αποδειχθεί ψευδές, όπως επισημαίνεται στο σχετικό post .. με τον κόκκινο κύκλο .

Ο δείκτης fast stochastic ήδη  έχει δώσει ισχυρό ανοδικό σήμα .. με δύο θετικές επαναφορές επί του ταλαντωτή του ... και πλέον κινείται σε υπερ αγορασμένα επίπεδα τιμών .. Οι ΕΜΑ συντηρούν το βραχυπρόθεσμο ανοδικό σενάριο , καθώς η ΕΜΑ 9 έχει κόψει ανοδικά την ΕΜΑ 21 στο επίπεδο των 1,383 .

Οι τιμές της μετοχής κινούνται σε υπερ αγορασμένο επίπεδο τιμών έχοντας εισέλθει στο 61,8% του διορθωτικού FIBO ..  με αυξημένο το ενδεχόμενο να κινηθούν ακόμα υψηλότερα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο επίπεδο της τομής την κατ ερχόμενης διαγωνίου με την τοπική κορυφή και το επίπεδο αντίστασης στα 1,843 ...  πριν την αποκλιμάκωση .

Σε κάθε όμως περίπτωση ... θα πρέπει να επισημανθεί το διορθωτικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, καθώς και το ενδεχόμενο της πολιτικής αβεβαιότητας σε εσωτερικό επίπεδο .. και της ,< ρήξης > στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, καθώς πλέον ο < φόβος > ενός 4 μνημονίου πλανάται στην ατμόσφαιρα ... και πλέον θίγονται κρίσιμα ζητήματα .. όπως τα εργασιακά και τα κόκκινα δάνεια .. ζητήματα τα οποία αναμένεται να θέσουν σε δοκιμασία την Κυβερνητική συνοχή ..

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας ..


Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.