Wednesday, November 2, 2016

Επιχειρήσεις - Ο ΟΠΑΠ επαναφέρει τον σχεδιασμό του για τη λειτουργία των VLTs στην Ελλάδα --

Δελτίο Τύπου -  Ανακοίνωση  - Ο.Π.Α.Π. ΑΕ



Η εταιρεία ΟΠΑΠ ΑΕ ανακοινώνει ότι, ως αποτέλεσμα της εισαγωγής νέου Κανονισμού Διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων μέσω Παιγνιομηχανημάτων (VLTs) από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ..

.. (απόφαση υπ' αριθμ. 225/2/25.10.2016 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Αρ. Φύλλου 3528, τεύχος 2ο την 01/11/2016), το Διοικητικό Συμβούλιό της αποφάσισε ότι υπάρχουν όλες οι κατάλληλες συνθήκες που επιτρέπουν στον ΟΠΑΠ να επανεκκινήσει τον σχεδιασμό του για τη λειτουργία των VLTs στην Ελλάδα.


Ο νέος κανονισμός που αποφασίστηκε από την ΕΕΕΠ καθιερώνει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο, που εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα και ταυτόχρονα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των VLTs για τον ΟΠΑΠ και τους συνεργάτες του. 


Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα παιγνιο μηχανήματα εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας παιγνίων και αξιοποιεί με ολοκληρωμένο τρόπο όλα τα διαθέσιμα περιοριστικά μέτρα για την προστασία των παικτών, βάσει διεθνών βέλτιστων πρακτικών για το υπεύθυνο παιχνίδι.


Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ θα προχωρήσει αναλόγως στην προσαρμογή του ύψους των απαιτήσεων του έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, στο πλαίσιο της τρέχουσας διαδικασίας ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Λονδίνου.



Ο Damian Cope, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, δήλωσε: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νέος εγκεκριμένος κανονισμός είναι από τους αυστηρότερους διεθνώς η απόφαση της ΕΕΕΠ θα επιτρέψει τη νόμιμη ανάπτυξη των VLTs και η πλήρως ρυθμιζόμενη λειτουργία τους μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο τοπίο στην αγορά των τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα.

 Αυτή θα είναι επωφελής για την ευρύτερη οικονομία και θα συμβάλλει στην πάταξη της παράνομης δραστηριότητας, δημιουργώντας σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τη χώρα. Έχοντας παραμείνει απολύτως προσηλωμένος στο έργο των VLTs, ο ΟΠΑΠ εισέρχεται πλέον στη φάση υλοποίησης αυτής της επένδυσης και εργάζεται εντατικά για την πλήρη ανάπτυξη των VLTs, που αποτελεί εταιρική προτεραιότητα για το έτος 2017».

ΑΘΗΝΑ 02.11.2016    ΟΠΑΠ Α.Ε.


πηγή https://www.helex.gr/el/