Tuesday, December 13, 2016

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α.-

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Καλημέρα Ελλάδα .. χρονιά πολλά στους εορτάζοντες .. Σταθεροποιητικές κινήσεις παρατηρούνται στις αγορές , με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις ανακοινώσεις την Τετάρτη από την FED για την πολιτική των επιτοκίων . Οι αναλυτές αυξάνουν το ενδεχόμενο της αλλαγής στο 95% . Οι Traders προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις , με τις αναδυόμενες αγορές να αναμένεται να πιεστούν , καθώς τα ισχυρά επενδυτικά κεφάλαια αναμένεται να επιστρέψουν σε μία σταθερή αυξημένη απόδοση εντός των ΗΠΑ ... 


Στο εσωτερικό μέτωπο η επικαιρότητα περιστρέφεται γύρω από το επίδομα - ανάσα στους συνταξιούχους , με την εκλογολογία να έχει την τιμητική της , ενώ νέες φωτιές ανάβει η επίσημη δήλωση του ΔΝΤ ... ότι το οικονομικό επιτελείο επέλεξε τα υψηλά πλεονάσματα και την συνέχιση της αυστηρής λιτότητας. 

Όλοι εναντίων όλων ... και η β αξιολόγηση φαίνεται πως θα κριθεί τελικά σε ένα νέο πολιτικό θρίλερ ..  Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ... Η αγορά  εξακολουθεί να κινείται πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku, σε μία ακόμα περιστροφή κάτω από την ισχυρή αντίσταση των 649,07 ...  παραμένοντας bullish σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο . 



Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , Η μεσοπρόθεσμη τάση αν και εμφάνισε εναλλαγή παραμένει ανοδική  καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ),  έδωσε νέα  αλλαγή τάσης στις 601,64 μ  


Ο  ταλαντωτής Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) ο οποίος έχει δώσει καθοδική γωνία απόκλισης .. προ διαθέτοντας για επερχόμενη διορθωτική κίνηση .. παραμένει ουδέτερος σε αυτά τα επίπεδα τιμών ... χαρακτηριστικό της αναμονής των εξελίξεων .. 

Ο ταλαντωτής  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) ναι μεν κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) .. διατηρώντας το βραχυπρόθεσμο ανοδικό σενάριο .. αλλά  διατηρεί  προς ώρας ουδέτερη τάση ... παρέχοντας βραχυπρόθεσμη στήριξη στις τιμές ..

Ο γρήγορος δείκτης fast stochastic μας έχει δώσει σήμα εξόδου ... αλλά στα παρόντα επίπεδα και από την περιοχή στήριξης του στις 79,53 μ ... μας δίνει ουδέτερη απόκλιση . Προσοχή όμως μία περαιτέρω διόρθωση τιμών μπορεί να τον οδηγήσει στο επίπεδο των 26,78 μ 



Οι τιμές του Γενικού Δείκτη εξακολουθούν να κινούνται σε υπερ αγορασμένα επίπεδα τιμών πάνω από το 61,80% του διορθωτικού fibo και εντός ζώνης ισχυρής αντίστασης ... Ο δείκτης MACD διατηρεί το σήμα εισόδου του ... αν και έχει μία ουδέτερη τάση .. η οποία και θα πρέπει να μας προβληματίζει για την περαιτέρω δυναμική της ανοδικής κίνησης .. 




Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.