Friday, December 2, 2016

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Μόνο εφησυχασμό δεν προκαλούν, οι εξελίξεις ..

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Καλημέρα Ελλάδα .. Σε διορθωτική πορεία κινούνται οι Ευρωπαϊκές αγορές, με το Ιταλικό Δημοψήφισμα της Κυριακής να προκαλεί νέες αναταράξεις, στην Ευρωζώνη, και νέες ανησυχίες για το Ιταλικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο εμφανίζει και τα υψηλότερα NPLs ..
Στο Εσωτερικό μέτωπο, οι νέες δημοσκόπησης,  αποκαλύπτουν την Κυβερνητική αστάθεια, ενώ η εκλογολογία από επίσημα κυβερνητικά χείλη, σε συνδυασμό με την αναζήτηση μίας νέας Πολιτικής λύσης στα καίρια θέματα, προκειμένου το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ... μόνο εφησυχασμό δεν προκαλούν..  


Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ... Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο Γενικός Δείκτης, παρά την ισχυρή θετική αντίδραση, ένεκα και του τέλους του μήνα και των αναδιαρθρώσεων των χαρτοφυλακίων .. δεν κατάφερε να υπερβεί την αντίσταση των 631,91 μ .. προκειμένου την ανοδική συνέχεια. 


Η αγορά εξακολουθεί να κινείται πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku παραμένοντας bullish σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο .. αλλά τα σημάδια από τους ταλαντωτές , σε συνδυασμό με τις εξελίξεις, προ διαθέτουν για επερχόμενη διόρθωση ... 

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι , ..  Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ),  έδωσε αλλαγή τάσης στις 595,99 μ . Η τάση όμως αυτή τίθεται σε δοκιμασία καθώς ο ταλαντωτής μας δίνει  αρνητική γωνία απόκλισης με αυξημένο το ενδεχόμενο να κόψει καθοδικά τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ... 


Ο  ταλαντωτής Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) ήδη  έχει δώσει καθοδική γωνία απόκλισης, σημειώνοντας μάλιστα διπλή τοπική κορυφή  .. προ διαθέτοντας για επερχόμενη διορθωτική κίνηση , αν δεν αντιδράσει από το σημείο αναστροφής της τάσης του ..

.. Ο ταλαντωτής  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) ναι μεν εξακολουθεί να κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) .. αλλά πλέον διατηρεί ουδέτερη τάση ... με αρνητική προοπτική χαρακτηριστικό της αδυναμίας ... για υψηλότερα επίπεδα τιμών ... υπό την γενικότερη οικονομική συγκυρία , χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θετικό καταλύτη ..


Ο δείκτης  fast stochastic ήδη  έχει δώσει σήμα για έξοδο κινούμενος προς  την στήριξη του . στις 59,92 μ .. ένα επίπεδο τιμών στο οποίο αν δεν δώσει αναστροφή τάσης , αυξάνονται οι πιθανότητες για βαθύτερη διορθωτική κίνηση .. με αυξημένο το ενδεχόμενο να τεθούν σε δοκιμασία οι στηρίξεις του Γενικού Δείκτη τιμών ..

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας .. 

Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.