Friday, December 16, 2016

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Απώλειες Με οδηγό την αβεβαιότητα ...

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Καλημέρα Ελλάδα .. χρόνια πολλά στους εορτάζοντες .. Συνεχίστηκε και χθες το ανοδικό  τέμπο των αγορών, με τους δείκτες να σημειώνουν κέρδη μετά το πτωτικό διάλειμμα λόγω των ανακοινώσεων της FED , αν και σήμερα διαφαίνονται κάποια σημάδια διόρθωσης, καθώς πλέον οι τιμές προσεγγίζουν ισχυρές αντιστάσεις .. Το ενδιαφέρων των επενδυτών εστιάζεται στα 14 ετή υψηλά του Δολαρίου, με το πετρέλαιο να σημειώνει νέα κέρδη, μετά την μείωση της παραγωγής που σημειώθηκε στις ΗΠΑ, ενώ ο χρυσός εξακολουθεί να σημειώνει απώλειες, κινούμενος σε τιμές χαμηλών έτους  ..



Στο εσωτερικό μέτωπο, η  οικονομική επικαιρότητα επικεντρώθηκε στην σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και στην ψήφιση από την βουλή του < επιδόματός > , με φόντο τις αναφορές Ευρωπαίων Αξιωματούχων για την κοστολόγηση και τις επιπτώσεις των Κυβερνητικών εξαγγελιών . Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ... Στην  αγορά και χθες εκφράστηκε εκ νέου μία πίεση , η οποία την οδήγησε κάτω από τις στηρίξεις των Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) και Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ), με αποτέλεσμα ενδο συνεδριακά να απειληθεί η στήριξη των 607,84 μ .. 


Η αγορά κινείται πλέον στα όρια του  Kumo του σύννεφου ichimoku  θέτοντας πλέον σε αμφισβήτηση την ανοδική τάση σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο , με μεγάλες πιθανότητες στην συνέχεια να δοκιμαστεί η αντοχή της διαγώνιας στήριξης στις 595,99 μ και το επίπεδο των 585,85 μ .. με οδηγό τις πολιτικές εξελίξεις .. 

Οι τεχνικοί δείκτες μας δείχνουν  ότι , Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική  καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ),  έδωσε αλλαγή τάσης στις 601,95 μ  διατηρώντας προς ώρας  το σήμα του παρά την πίεση , καθώς εξακολουθεί να κινείται πάνω από  τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ... 


Ο γρήγορος ταλαντωτής Chikou Span ( πράσινη γραμμή )  έχει δώσει ισχυρή καθοδική γωνία απόκλισης .. προ διαθέτοντας για επερχόμενη διορθωτική κίνηση .. παραβιάζοντας το επίπεδο στήριξης του στις 627,88 μ με σαφή προδιάθεση για περαιτέρω διόρθωση .. αν και εφόσον η μικρή απόκλιση που σημειώθηκε από την χθεσινή θετική σκιά επαναφοράς των τιμών δεν δώσει άμεση αντίδραση ..  


 Ο ταλαντωτής Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) ναι μεν εξακολουθεί να κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) ..  διατηρώντας ζωντανό το ανοδικό σενάριο .. αλλά μετά και τις χθεσινές απώλειες μας δίνει πλέον σημάδια αρνητικής γωνίας απόκλισης .. 



 Ο γρήγορος  δείκτης fast stochastic ήδη  έχει δώσει σήμα για έξοδο κινούμενος πλέον κάτω από την στήριξη του , έχοντας κρεμάσει ενισχύοντας την πτωτική βραχυπρόθεσμη τάση ... με το επόμενο σημείο ενδιαφέροντος να εντοπίζεται στις 25,04 μ  ..




Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.