Tuesday, December 6, 2016

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α -

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Καλημέρα Ελλάδα, .. Χρονιά πολλά στους εορτάζοντες ... Πήγαν .. άκουσαν , τα δέχθηκαν και επανήλθαν εκ νέου στον κόσμο του χορού  ζουρνά με τα  νταούλια ...μόνο που τον χορό αυτόν δεν τον χορεύουν οι αγορές .. όπως διατυμπάνιζαν αλλά όλοι εμείς , υπό το βάρος των νέων μέτρων και περικοπών, βαπτίζοντας ως επιτυχία κάτι το οποίο θα συμβεί το 2060 !!! , κάτι το οποίο η πλειονότητα της γενιάς μου, δεν θα ζει για να το ζήσει ..!!!


Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ... Η αγορά, κατά την χθεσινή ανοδική αντίδραση, σημείωσε υψηλό ημέρας στις 626,14 μ κλείνοντας όμως σημαντικά χαμηλότερα στις 620,29 μ δημιουργώντας μία αρνητική σκιά, και ένα εύρος τιμών, το οποίο προκειμένου την διατήρηση της βραχυπρόθεσμης ανοδικής τάσης, η αγορά θα πρέπει να διατηρηθεί εντός αυτού του πεδίου τιμών. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός της φθίνουσας πορείας τιμών, καθώς οι τοπικές ημερήσιες κορυφές δημιουργούνται σε όλο και χαμηλότερα επίπεδα ..παραπέμποντας σε ένα ήπιο διορθωτικό σενάριο..   Η αγορά όμως αφού  εξακολουθεί να  κινείται πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku παραμένει  bullish σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο . 


Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ), αν και έδωσε αλλαγή τάσης στις 590,22 μ δεν κατάφερε να διατηρήσει το σήμα του καθώς έχει δώσει αρνητική γωνία απόκλισης, και τείνει να κόψει καθοδικά τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ... 

Ο  ταλαντωτής Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) μας δίνει συνεχής εναλλαγές τάσης , χαρακτηριστικό της αναζήτησης κατεύθυνσης, με την θετική  γωνία απόκλισης να διατηρεί το ανοδικό σενάριο 

 Ο ταλαντωτής  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) ναι μεν να κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) .. αλλά διατηρεί ουδέτερη τάση, όπως και ο Kijun-sen ... χαρακτηριστικό της αδυναμίας ... για υψηλότερα επίπεδα τιμών ... υπό την γενικότερη οικονομική συγκυρία , χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θετικό καταλύτη ..


Ο τεχνικός δείκτης fast stochastic από το επίπεδο στήριξης του , ( όπως αναμενόταν ) έδωσε μία τεχνική ανοδική  αντίδραση, η οποία όμως θα πρέπει να κινηθεί πάνω από τις 93 μ προκειμένου να μιλάμε για μία ανοδική διαφυγή των τιμών .. 

Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.