Tuesday, January 17, 2017

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Καλημέρα Ελλάδα .. χρόνια πολλά στον Αντώνη και την Αντωνία .. Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να αποκομίζουν τα κέρδη τους από το ανοδικό Ράλι ύστερα από την εκλογή του νέου Αμερικανού προέδρου .. Η προσοχή των επενδυτών πλέον τρέφεται στις δηλώσεις της Βρετανής Πρωθυπουργού Theresa May για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει αναφορικά με το Brexit .. ενώ έντονες ανησυχίες προκαλούν και οι δηλώσεις του νέου Αμερικανού προέδρου Donald Trump για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει  με φόντο τις διακρατικές εμπορικές σχέσεις .. 



Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της εγχώριας  αγοράς ... Η αγορά μας παραμένει εγκλωβισμένη στο γαϊτανάκι της Β΄ αξιολόγησης με τα σύννεφα του δυσμενούς σεναρίου να πυκνώνουν γύρω της, με το Οικονομικό επιτελείο να δείχνει αδύναμο να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα, καθώς σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του  ΔΝΤ φέρνει νέα μέτρα και την απειλή ενός νέου τέταρτου Μνημονίου βαμμένου στα αριστερά στείρα επιχειρήματα, έναντι στην ανάγκη μίας αναπτυξιακής πολιτικής   .....



Οι τιμές του Γενικού Δείκτη εξακολουθούν να κινούνται   πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku διατηρώντας την  bullish προοπτική  σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο ...  αν και οι γρήγοροι ταλαντωτές δίνουν σήμα εξόδου , με μία διορθωτική κίνηση ήδη σε εξέλιξη ... 


Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική  καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ), αν και έδωσε αλλαγή τάσης στις 577 μ διατηρώντας το σήμα του καθώς έχει κόψει ανοδικά  τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ... και έκτοτε κινείται πάνω από αυτόν

Η προσοχή όμως  είναι στραμμένη στον γρήγορο ταλαντωτή Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) ο οποίος έχει δώσει καθοδική γωνία απόκλισης .. προ διαθέτοντας για  διορθωτική κίνηση ..  με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο επίπεδο των 637 μ όπου εντοπίζεται μία αξιόπιστη περιοχή στήριξης του με εναλλαγές τάσης ..

Ο ταλαντωτής  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) μετά και την χθεσινή διόρθωση ναι μεν   εξακολουθεί κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) .. διατηρώντας σε ισχύ το ανοδικό σενάριο  .. αλλά πλέον μετά την χθεσινή αρνητική γωνία απόκλισης που σημειώθηκε, μας δίνει πτωτική  τάση, θέτοντας σε δοκιμασία το επίπεδο στήριξης του Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) ...  με το ενδιαφέρον αρχικά να εστιάζεται στο επίπεδο στήριξης των 631,91 μ .. 



Στο διορθωτικό αυτό σενάριο συνηγορεί και η αρνητική γωνία απόκλισης της ΕΜΑ 9 ... με εμφανή την προδιάθεση προς τμήση της ΕΜΑ 21 .. στο επίπεδο των 656,23 μ ... καθώς και η αρνητική τμήση του δείκτη MACD επί του ταλαντωτή του ... την ίδια ώρα που οι τιμές του Γενικού Δείκτη εξακολουθούν να κινούνται σε υπερ αγορασμένα επίπεδα .. πάνω από το 78,6% του διορθωτικού Fibo .. 



Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.