Sunday, February 12, 2017

Τεχνικά Διαγράμματα ADR Ελληνικών Τραπεζών - Έντονες διακυμάνσεις μετά τις εξελίξεις ..

Τεχνικά Διαγράμματα ADR  Ελληνικών Τραπεζών...

Αναμφίβολα διανύουμε μία ασταθή χρηματοοικονομική περίοδο, με την επενδυτική στρατηγική - αν αυτή εξακολουθεί να υφίσταται - να περιστρέφεται γύρω από τις εξελίξεις, αναφορικά με το κλείσιμο της Β΄αξιολόγησης. Ο τραπεζικός τομέας για άλλη μία φορά είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων, καταγράφοντας υψηλά κέρδη ή απώλειες ανάλογα με το ρου των ειδήσεων. Έτσι λοιπόν την Παρασκευή, με αφορμή το μίνι Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες υπό την σκέπη των εκατέρωθεν δηλώσεων αξιωματούχουν του ΔΝΤ του ESM και της Commission, στο X.A.A. οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν ισχυρά κέρδη, προ εξοφλώντας μία άρση του αδιεξόδου .. Είναι όμως έτσι τα πράγματα .. ή  εν τέλει η υπόθεση εξελίχθηκε σε ένα ακόμη τελεσίγραφο της μορφής  Take it or leave it ..???

National Bank of Greece (ADR) 




Την ισχυρή αυτή ανοδική κίνηση, ακολούθησαν και τα ADR των Ελληνικών Τραπεζών στην Αμερικανική αγορά OTCMKTS... όπου διαπραγματεύονται, με τις τιμές όμως να σημειώνουν έντονες διακυμάνσεις μετά τις εξελίξεις  με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ADR της Alpha Bank, το οποίο έκλεισε εν τέλει με θετικό πρόσημο σημειώνοντας κέρδη + 2,17% στα 0,49$..  Ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας αυτής  ήταν κατά το κλείσιμο τα ADR να χάσουν ένα μεγάλο μέρος των κερδών τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ADR της PIRAEUS BANK το οποίο αν και σημείωσε ισχυρά κέρδη  έκλεισε τελικά στα χαμηλά ημέρας .. 




Το ADR της Εθνικής Τράπεζας ... μετά την ανοδική του κίνηση στο πάνω χείλος των Bollinger Bands.. τις προηγούμενες ημέρες κινήθηκε έντονα πτωτικά διασπώντας την στήριξη της ΕΜΑ 50 στα 0,2571$ .. καθώς και την διαγώνια στήριξη στα 0,24$ σημειώνοντας χαμηλό στα 0,2272$

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην αρνητική καμπύλη του ταλαντωτή  Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ), ο οποίος έχει κόψει καθοδικά τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( πράσινη  γραμμή 52 ημ.) ...  μετατρέποντας την  μεσοπρόθεσμη τάση  σε πτωτική

Ο γρήγορος  ταλαντωτής Chikou Span ( έντονη μπλε γραμμή ) ο έχει δώσει θετική  γωνία απόκλισης ..  όπως και ο  δείκτης fast stochastic...  σε υπερ πουλημένη ζώνη τιμών ...Ο δείκτης MACD... όμως διατηρεί το σήμα εξόδου .. αν και παρουσιάζει δείγματα θετικής απόκλισης .. 



Alpha Bank A.E. (ADR) 



PIRAEUS BANK SA 





E F G EUROBANK ERGAS 





Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.