Tuesday, February 14, 2017

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α - Τα χρονικά ορόσημα εξαντλούνται το ένα μετά το άλλο ..

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες ... Ο έρωτας δεν φαίνεται να χτυπά στο Χ.Α.Α. .. στο κόκκινο κινούνται σήμερα οι τιμές, όπως στο κόκκινο κινείται και η αβεβαιότητα, συνοδευόμενη από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, οι οποίες παραπέμπουν σε αποποίηση ευθυνών, για την όλη κατάσταση, του τύπου <  δεν έχω λευκή επιταγή για την διαπραγμάτευση - οι αποφάσεις είναι συλλογικές  > συνοδευόμενες από φωνές διαμαρτυρίας και αυτοκριτικής, με προπομπό το < αποτύχαμε στις εκτιμήσεις μας >. Τα χρονικά ορόσημα εξαντλούνται το ένα μετά το άλλο, την ίδια ώρα που 6 ημέρες πριν το Eurogroup της 20 Φεβρουαρίου τα κλιμάκια των Θεσμών, επιδεικτικά απουσιάζουν από την Αθήνα .. 




Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ... Η αγορά κινείται εντός του  Kumo του σύννεφου ichimoku παραμένοντας ουδέτερη σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, με τις τιμές να συντηρούνται  κάτω από την διαγώνια αντίσταση, ενισχύοντας το πτωτικό σενάριο .. 


Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ),  έχει  δώσει  αρνητική γωνία απόκλισης  στις 651,29 μ εξακολουθώντας όμως να κινείται πάνω από  τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ... θέτοντας σε δοκιμασία την μεσοπρόθεσμη ανοδική δυναμική .. 

Ο  ταλαντωτής Chikou Span ( πράσινη γραμμή )  έχει δώσει καθοδική γωνία απόκλισης .. προ διαθέτοντας για συνέχεια της  διορθωτικής κίνησης, αδυνατώντας να κινηθεί πάνω από το επίπεδο των 631,91μ  .. 


Ο ταλαντωτής  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) έχει δώσει αλλαγή τάσης, κόβοντας αρνητικά τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) στις 651,96 μ  και έκτοτε κινείται κάτω από αυτόν συντηρώντας το αρνητικό σενάριο .. .. 


Η  στήριξη εντοπίζεται στις 617,08 μ με την ισχυρή στη διαγώνια στήριξη στις 613,99 πριν το επίπεδο των 607,84 με την αντίσταση να εντοπίζεται αρχικά στις 631,91 μ πριν την ισχυρή της διαγωνίου στις 644,30 μ  .. 



 Οι τιμές του Γενικού δείκτη προς ώρας κινούνται σε ένα υπερ αγορασμένο  επίπεδο τιμών στο 61,80% του διορθωτικού FIBO με αυξημένο το ενδεχόμενο να εισέλθουν σε επίπεδα στηρίξεων και αγοραστικού ενδιαφέροντος .. Οι ΕΜΑ παρουσιάζουν μία στασιμότητα και μια ουδέτερη στάση  αν και η ΕΜΑ 9 ( μπλε γραμμή ) δίνει αγοραστικό σήμα . Ο δείκτης όμως fast stochastic .. μας δίνει  πιθανό σήμα εξόδου κινούμενος σε ουδέτερη ζώνη προς τμήση του ταλαντωτή του ( post 1) .. αν και ο δείκτης MACD μας δίνει θετική γωνία απόκλισης με πιθανό σήμα εισόδου .. αν δεν το αναιρέσει όπως συνέβη σε υψηλότερα επίπεδα, οδηγώντας τις τιμές χαμηλότερα  ..  



Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.