Thursday, February 16, 2017

Διαγράμματα Ελληνικών Τραπεζών ( ΕΤΕ) - Στάση αναμονής, εν όψη των εξελίξεων ..

Διαγράμματα Ελληνικών Τραπεζών - Εθνική Τράπεζα Ελλάδος  (ΕΤΕ)

Προσπάθεια σταθεροποίησης, αυτή την ώρα από την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας εν αναμονή των εξελίξεων, εν όψη του Eurogroup  της 20 Φεβρουαρίου. Εν μέσω αναφορών διεθνών οίκων για πιθανούς περαιτέρω κινδύνους που συνδέονται άμεσα με την ολοκλήρωση της Β αξιολόγησης, με φόντο την πολιτική σταθερότητα και την διαμάχη Οικονομικών παραγόντων της Commission και του ΔΝΤ, αναφορικά με την μακροοικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα, και την απόδοση των δημοσιονομικών στόχων, συντηρείται μία αβεβαιότητα, έχοντας αντίκτυπο κυρίως στον Τραπεζικό τομέα .. 



Η μετοχή έχοντας πρόσφατα δει την τιμή της, να αναβαθμίζεται από την Goldman Sachs στα 0,30ε από 0,25 .. αυτήν την ώρα σημειώνει κέρδη + 0,90% στα 0,223 ..  Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της   ... Οι τιμές  εξακολουθούν να κινούνται κάτω από την διαγώνια αντίσταση και εντός του   Kumo του σύννεφου ichimoku παραμένοντας ουδέτερες  σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα .. . 


Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , 

Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει θετική  καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ),  παρά την διόρθωση τιμών των τελευταίων ημερών εξακολουθεί να κινείται πάνω από τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) Προσοχή όμως διότι με την επιμονή της μετοχής να παραμένει στα παρόντα επίπεδα τιμών ο Senkou Span Α παρουσιάζει αρνητική γωνία απόκλισης .. 


Η  προσοχή επίσης είναι στραμμένη στον γρήγορο ταλαντωτή Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) ο οποίος  παρουσιάζει συνεχείς εναλλαγές τάσης στα παρόντα επίπεδα, δίνοντας βραχυπρόθεσμο αγοραστικό σήμα με την προσοχή να εστιάζεται στο επίπεδο των 0,224 .. 


Ο ταλαντωτής  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . )  έχει δώσει σαφές σήμα εξόδου στο επίπεδο των 0,232.. και έκτοτε  κινείται κάτω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) ..  διατηρώντας μία αρνητική τάση, η οποία στα παρόντα επίπεδα τιμών διατηρεί ουδέτερα χαρακτηριστικά .. 





 . Οι τιμές  προς ώρας κινούνται σε ένα ουδέτερο επίπεδο τιμών στο 0,50% του διορθωτικού FIBO με αυξημένο το ενδεχόμενο να εισέλθουν σε επίπεδα στηρίξεων και αγοραστικού ενδιαφέροντος .. Οι ΕΜΑ παρουσιάζουν μία στασιμότητα και μια ουδέτερη στάση , έχοντας νωρίτερα δώσει σήμα εξόδου, καθώς η ΕΜΑ 9 ( μπλε γραμμή ) έκοψε καθοδικά την ΕΜΑ 21 ( κόκκινη γραμμή ) στο επίπεδο των 0,258 και έκτοτε η ΕΜΑ 9 κινείται κάτω από την ΕΜΑ 21 συντηρώντας την πτωτική τάση

Ο δείκτης fast stochastic ( βλ. 1 post)  μετά από συνεχείς εναλλαγές τάσης σήμερα συντηρεί το βραχυπρόθεσμο σήμα εισόδου του ... αλλά προσοχή διότι πλέον κινείται σε υψηλά επίπεδα τιμών στις 81,81 μ .. με αυξημένο το ενδεχόμενο σε διορθωτική κίνηση να δώσει ισχυρή ποσοστιαία απόκλιση .. Ο δείκτης MACD κινούμενος κάτω από την μέση τιμή του έχει κόψει ανοδικά  τον ταλαντωτή του παρουσιάζοντας ένα ασθενές σήμα εισόδου .. 


Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.