Wednesday, March 1, 2017

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α - Οι ταύροι < φαίνεται >πως παίρνουν τον έλεγχο της αγοράς ..

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Καλησπέρα σε όλους και καλό Μήνα ..  Δυναμική ανοδική αντίδραση σήμερα στο Χ.Α.Α.  στην σκιά των δημοσιευμάτων, για πρόθεση παρέμβασης της καγκελαρίου κα. Μέρκελ προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης Q της ΕΚΤ .. αν και εφόσον επέλθει τελικός συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, και εν τέλει συγκεκριμενοποιηθεί νομοθετηθεί και κυρίως ψηφιστεί το νέο πακέτο μέτρων που συζητείται. Τα χρονικά περιθώρια της 7 Μαρτίου υπό αυτήν την εξέλιξη, αν και εφόσον ευσταθεί και εμπεδώσει, η φήμη, φαίνεται σε πρώτο χρόνο πως προσπερνιούνται, αν και  οι διαπραγματεύσεις κινούνται ακόμα στο σκοτάδι με το οικονομικό επιτελείο να δηλώνει και να εμμένει στην θέση του - καμία νέα συμφωνία - συμφωνία πακέτο για όλα τα μέτρα και αντίμετρα  - .. 


Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ... Οι ταύροι ακολουθώντας τις εξελίξεις φαίνεται πως παίρνουν τον έλεγχο της αγοράς στα χέρια τους .. Η αγορά κινείται πάνω από την διαγώνια αντίσταση στις 652,62 μ και πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku  μετατρέποντας την τάση σε bullish από ουδέτερη σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο ... Είναι όμως έτσι τα πράγματα ??


Παρά την διόρθωση τιμών  των τελευταίων ημερών  η  μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική  καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ), αν και έδωσε αλλαγή τάσης στις 652,29 μ    εξακολουθεί να κινείται πάνω από τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ... σημειώνοντας όμως πολλά ερωτηματικά για την συνέχεια, καθώς οι ταλαντωτές εμφανίζουν μία γωνία σύγκλισης με αυξημένο το ενδεχόμενο, αν οι τιμές δεν δώσουν ανοδική συνέχεια και διαφυγή  αρχικά πάνω από την αντίσταση των 664,98 μ ... να συγκλίνουν μεταξύ τους ( οι ταλαντωτές ) προς τμήση επιφέροντας και αλλαγή στην τάση .. 



 Η  προσοχή  είναι στραμμένη στον γρήγορο ταλαντωτή Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) ο οποίος αναίρεσε το καθοδικό του σήμα , δίνοντας σήμερα μία ανοδική   γωνία απόκλισης .. η οποία όμως για να έχει θετικό αποτέλεσμα και να μην αποδειχθεί ψευδές το σήμα ... θα πρέπει να κινηθεί αρχικά πάνω από την  προηγούμενη κορυφή του στο επίπεδο των 665,28 μ ..


Ο ταλαντωτής Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) αποτελεί το στήριγμα των ταύρων, και η όποια παραβίαση του αποτελεί ένα αξιόπιστο σήμα για stop loss ..

 Για όσο  κινείται πάνω από τον ταλαντωτή  Kijun-sen ( μωβ  γραμμή 26 ημ. ) ..  οι ταύροι ελέγχουν την αγορά , αλλά προσοχή διότι οι ταλαντωτές παρά τα ισχυρά σημερινά κέρδη εμφανίζονται ουδέτεροι .. με την προσοχή να εστιάζεται στην παραμονή των τιμών πάνω από την διαγώνια αντίσταση, καθώς μία νέα υποχώρηση κάτω από αυτήν, θα  προέτρεπε τον Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) σε αρνητική γωνία απόκλισης και σε ένα αξιόπιστο σήμα εξόδου .. 


Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.