Monday, March 13, 2017

Τεχνικά Διαγράμματα Ελληνικών Τραπεζών - Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ διατήρησε ανέπαφο το εβδομαδιαίο χαμηλό ..

Τεχνικά Διαγράμματα Ελληνικών Τραπεζών  - Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ



Καλησπέρα σε όλους .. Μία ακόμη εβδομάδα ξεκίνησε για την Χρηματιστηριακή αγορά με κύριο χαρακτηριστικό την αναμονή, και τον μικρό όγκο συναλλαγών. Οι Traders  κατά κύριο λόγο επικεντρώθηκαν στον ΟΠΑΠ εν όψη της έκδοσης του ομολογιακού δανείου, και στις Τραπεζικές μετοχές οι οποίες λίγο πριν το κλείσιμο της αγοράς < τραβήχτηκαν > σε υψηλότερα επίπεδα, πιθανών εν όψη της αναμενόμενης επίσκεψης Αξιωματούχων του ESM με επίκεντρο την συζήτηση γύρω από την διαχείριση των επισφαλών δανείων , λίγες ημέρες πριν την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τριμήνου, οδηγώντας κατ΄αυτόν τον τρόπο τον Γενικό Δείκτη τιμών σε μία ακόμη < κουραστική > σε χρόνο και έκταση, περιστροφή ανάμεσα στα επίπεδα των 657 μ και των 643 μ ... 





Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς ... Οι τιμές  εξακολουθούν να κινείται κάτω  από το Kumo του σύννεφου ichimoku και κάτω από την διαγώνια αντίσταση παραμένοντας bearish  σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο . Σήμερα σημείωσαν άλλη μία περιστροφή γύρω από το επίπεδο των 0,175 .. σημειώνοντας χαμηλό ημέρας στα 0,173 και υψηλό στα 0,178 .. διατηρώντας ανέπαφο το εβδομαδιαίο χαμηλό δίνοντας έτσι ένα πιθανό σήμα εισόδου .. 




Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ),  έδωσε αλλαγή τάσης στα 0,183 ..  καθώς έχει κόψει καθοδικά τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) και έκτοτε κινείται κάτω από αυτόν διατηρώντας την πτωτική τάση ..


Ο γρήγορος  ταλαντωτής Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) δίνει εναλλαγές τάσης στο επίπεδο των 0,163  δίνοντας σήμερα μία ανοδική  γωνία απόκλισης, προσφέροντας ένα βραχυπρόθεσμο σήμα στους ταύρους ..

Ο ταλαντωτής όμως  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) αρνείται   να ακολουθήσει αυτό το σήμα  εξακολουθώντας να κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( μοβ γραμμή 26 ημ. ) .. αλλά να διατηρεί ουδέτερη τάση ... χαρακτηριστικό της αδυναμίας ... για υψηλότερα επίπεδα τιμών ... υπό την γενικότερη οικονομική συγκυρία , χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θετικό καταλύτη ..

Οι ταύροι αν θέλουν να διατηρήσουν κάποιο έλεγχο σε αυτή την αγορά .. δεν αρκεί μόνο η διακράτηση του εβδομαδιαίου χαμηλού στα 0,173 .. αλλά θα πρέπει να ξεσπάσουν πάνω από την ημερήσια τοπική κορυφή των 0,183 .. οδηγώντας τις τιμές στην επικίνδυνη ζώνη των 0,192 - 0,197 .. 

Ο δείκτης fast stochastic  κινείται χαμηλά σε υπερ πουλημένη ζώνη τιμών, δίνοντας μια πρόσκαιρη ανοδική κίνηση, από το επίπεδο των 13,7 μ με προφανή στόχο να κόψει τον ταλαντωτή του υποστηρίζοντας αυτό το ανοδικό σήμα. 

Προσοχή όμως μην αποδειχθεί ψευδές το ανοδικό σήμα  διότι οι τιμές με την στασιμότητα που παρατηρείται, κινούνται σε μία ουδέτερη ζώνη, χωρίς να έχουν επιβεβαιώσει την αντοχή των στηρίξεων και ιδιαίτερα του επιπέδου του 0,165 .. ενός επιπέδου τιμών εντός του οποίου κινούνται οι αξιόπιστοι ταλαντωτές Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) και Kijun-sen ( μοβ γραμμή 26 ημ. ) .. 



Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.