Wednesday, March 22, 2017

Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών υποδέχτηκε τον ΟΠΑΠ ..-



Δελτίο Τύπου -  Έναρξη της συνεδρίασης Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 - Εισαγωγή του Εταιρικού Ομολόγου του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου - ΟΠΑΠ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχτηκε τον Οργανισμό Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου - ΟΠΑΠ, στην τελετή Έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, με την ευκαιρία της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του Εταιρικού του Ομολόγου.

Διατέθηκαν συνολικά 200.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ η κάθε μία, με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους 200.000.000 ευρώ.

Η έκδοση καλύφθηκε μέσω Δημόσιας Προσφοράς. Το 70% του συνόλου των εκδοθεισών ομολογιών κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, ενώ το 30% σε Ειδικούς Επενδυτές.

Συνοπτικά τα στοιχεία της έκδοσης του Ομολογιακού Δανείου έχουν ως εξής: Κοινό Ομολογιακό Δάνειο, διάρκεια δανείου 5 έτη, αριθμός ομολογιών 200.000, ονομαστική αξία €1.000 ανά ομολογία, τιμή διάθεσης €1.000 ανά ομολογία, επιτόκιο 3,50%. Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον σύνδεσμο.

Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι ήταν η ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Ανάδοχοι η EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ., η ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ. Σύμβουλοι έκδοσης η ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε., η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. και η ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ.

Το παραδοσιακό καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χτύπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Damian Cope.

Κατά τη διάρκεια της τελετής Έναρξης της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Ιάκωβος Γεωργάνας, δήλωσε: «Στο Χρηματιστήριο σήμερα αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση που ο Οργανισμός ΟΠΑΠ υπό αντίξοες συνθήκες πραγματοποίησε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στην εταιρεία, στους αναδόχους, στις χρηματιστηριακές εταιρείες και κυρίως στους επενδυτές.

Ο κ. Γεωργάνας συνέχισε επισημαίνοντας «τη μεγάλη σημασία της υπεύθυνης διαχείρισης των σχέσεων με τους επενδυτές. Πρέπει όλοι οι παράγοντες της αγοράς να προστατεύσουμε τη λειτουργία του θεσμού της δευτερογενούς αγοράς. Πρέπει κάθε επενδυτής να μπορεί να ικανοποιηθεί είτε σε αιτήματα ενημέρωσης είτε σε ανάγκες αποτίμησης σε δίκαιη τιμή όποτε αυτό απαιτηθεί».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπος Γκότσης, για την εισαγωγή του εταιρικού ομολόγου δήλωσε: «Η επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου του ΟΠΑΠ δείχνει ότι η ελληνική αγορά εταιρικών ομολόγων παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά. Εταιρίες με καλές αξιολογήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν ένα νέο κανάλι άντλησης κεφαλαίων απευθείας από την αγορά. Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το ύψος του επιτοκίου που έγινε αποδεκτό από τους επενδυτές, κάτι που συμβάλλει στην αποκλιμάκωσή του και τελικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Damian Cope δήλωσε χαρακτηριστικά: «H έκδοση του ομολόγου μας ήταν πολύ επιτυχημένη, καθώς υπερκαλύφθηκε τουλάχιστον δύο φορές. Πιστεύω ότι αυτό αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης που δείχνουν τόσο οι θεσμικοί όσο και οι ιδιώτες επενδυτές στον ΟΠΑΠ, το όραμα μας για την εταιρεία και τα επιχειρηματικά σχέδια μας που υπηρετούν τους στρατηγικούς μας στόχους. Το ομόλογο έχει πενταετή διάρκεια και επιτόκιο 3,5%, καθιστώντας το ιδιαίτερα ελκυστικό, με βάση τις τρέχουσες συνθήκες και προκλήσεις της αγοράς.

Με γνώμονα το «Όραμα 2020» του ΟΠΑΠ και τις ξεκάθαρες στρατηγικές προτεραιότητες που το υπηρετούν, το ομόλογο αυτό υποστηρίζει τη σημαντική επένδυση στο δίκτυο των πρακτορείων μας, την αναβάθμιση των βασικών τεχνολογικών συστημάτων και υποδομών μας, καθώς και την εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Πιστεύουμε ότι όλα αυτά μαζί, θα δημιουργήσουν πραγματική αξία για την εταιρεία, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας».

Με την ευκαιρία της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των ομολογιών της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, μεταξύ άλλων τόνισε: «Ευχαριστώ τη Διοίκηση του ΟΠΑΠ που είναι σήμερα εδώ μαζί μας με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου που εξέδωσε αλλά κυρίως για την ευκαιρία που έδωσε στην ελληνική κεφαλαιαγορά, να καταδείξει ότι λειτουργώντας συλλογικά, το δίκτυο της έχει απεριόριστες δυνατότητες για άντληση κεφαλαίων εφόσον το προσφερόμενο προϊόν αξιοποιεί τις προσφερόμενες υποδομές και κυρίως τις δεξιότητες του οικοσυστήματος του».



πηγή http://www.helex.gr/el/